En vanlig feil mange gjør når de nærmer seg en bratt skrent er å bremse helt opp og tvile. Dette fører ikke bare til at du kommer i ubalanse, men også til at du ofte flytter vekten alt for langt bakover på sykkelen når skrenten forseres. Bratte nedkjøringer forseres best, og mest kontrollert med en litt mer aggressiv tilnærming. Da kan du forsere skrenten raskere, samtidig som du beholder full kontroll på styret.
Ut med albuene
Hold armene godt bøyd og hold overkroppen lavt og relativt midtstilt over sykkelen. Tenk på at albuene skal peke utover og at du skal ha en god knekk i albueleddet. Forhjulet skal trykkes ned i underlaget. Bremsene skal kun brukes svært moderat og i mange tilfeller forseres skrenten best uten noe bremsing i selve skrenten i det hele tatt. Når du er ute og øver er det smart å slippe opp mer og mer for hver gang du prøver. Etter hvert vil det kun være nødvendig å bruke bremsene i innkjøringen og i overgangen etter skrenten.
Riktig bremseteknikk
Er det en svært brå overgang, eller krapp sving etter skrenten må du nødvendigvis bruke bremsene noe, men moderer bremsebruken også da. Du kan som regel kjøre selve skrenten fortere enn du tror. Bremsekraften skal fordeles jevnt mellom for og bakhjul. Vær forsiktig med å bruke forbremsen for mye, spesielt i bunnen. Må du bremse mye rett etter skrenten kan kroppsvekten skyves bakover i bunnen av bakken samtidig som du bremser godt på begge hjul.
Se opp og frem
Som alltid når du ferdes i ulendt terreng på sykkel er det viktig at blikket rettes langt fremover. Hold blikket rettet mot utfordringer etter skrenten. Rett blikket mot utfordringer du møter senere, ikke de du er midt oppe i. Planlegging er alfa og omega. Hvordan du kan tillate deg å kjøre skrenten er også alltid avhengig av hva som befinner seg nedenfor.