– Jeg er godt fornøyd med resultatet og følelsen, og er godt i rute i forhold til en formtopp i slutten av mai, sier Dahle Flesjå til Terrengsykkel.  

Rundbanerittet i Montichiari inngår i den italienske rundbanecupen, og veteranen er godt kjent der rittet arrangeres. Hun vant Trofeo Delcar både i 2016 og 2015. I år sørget Linda Indergand og Alessandra Keller for dobbelt sveitsisk på damepallen, mens Lars Forster fra Sveits vant eliteklassen for menn.

Les også: Gunn-Rita tok Trofeo Delcar   

Topp 3 kvinner
1. Linda Indergand, Sveits/Focus XC Team, 1:22:46
2. Alessandra Keller, Sveits/Radon Factory Team, 1:26:03
3. Gunn-Rita Dahle Flesjå, Team Merida, 1:26:34

Fullstendige resultater kvinner elite 

Topp 3 menn
1. Lars Forster, Sveits/BMC Mountain Bike Racing Team, 1:27:44
2. Maxime Marotte, Frankrike/Cannondale Factory Racing, 1:28:00
3. Marco Aurelio Fontana, Italia/Bianchi Countervail, 1:28:24

Fullstendige resultater menn elite 

Hard og morsom løype
– Løypen i Montichiari var like som i fjor. Det er en høyintensitetsløype som er moro men knallhard å kjøre, med mange bratte og korte bakker, bratt og løst utfor, sier Dahle Flesjå, som gjerne vil dele opplevelsen med flere.

– Det er et flott arrangement i et fantastisk område som nå skal satse mye på sykkel for de kommende årene. Jeg håper vi kan få med oss mange sykkelglade fra Norge til dette området allerede fra neste vår, sier hun.

Nå har Dahle Flesjå reist videre til Nals i Syd-Tirol og gjør seg klar for neste runde i den italienske cupen. Den går førstkommende søndag.

– Vi har hele familien på plass og skal nyte en god treningsuke i et fantastisk flott område, sier hun.

Annerledes sesong
Årets sesong er annerledes for Dahle Flesjå på flere måter. For det første satser hun nå på egenhånd med eget UCI-lag, men fortsatt på Merida sykler. Videre håper hun også å kvalifisere seg til en plass i det norske landeveislandslaget som skal kjøre VM på hjemmebane i Bergen i september.

Les også: Gunn-Rita fortsetter på Merida 

Penser gradvis over på maraton
Denne sesongen er det VM i rundbane i Cairns som er hovedmålet, samt å kvalifisere seg til å kjøre landeveis-VM på hjemmebane i Bergen. Deretter kommer terrengveteranen til å fokusere mer og mer på maraton.

– Etter hvert kommer jeg nok til å gå mer og mer over til maraton, og det vil spille en rolle for hvem vi signerer med nå. Det er fantastisk mange spennende maraton i Skandinavia som vi har lyst til å satse på, sa Dahle Flesjå da det ble klart at Multivan Merida skulle legges ned etter 2016.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.