Gunn-Rita fortsetter på Merida

Men terrengdronningen gjør det som sjef for eget lag og satsing.

Sist oppdatert 19. januar 2017 kl 08.35
Gunn-Rita Dahle Flesjå satser videre i minst to år, nå som sjef på eget lag - med mannen Kenneth Flesjå som trener og Merida i ryggen. Foto: Kenneth Flesjå
Gunn-Rita Dahle Flesjå satser videre i minst to år, nå som sjef på eget lag - med mannen Kenneth Flesjå som trener og Merida i ryggen. Foto: Kenneth Flesjå

Tidlig i høst ble det klart at laget til Gunn-Rita Dahle Flesjå, Multivan Merida, skulle legges ned etter sesongen 2016. Etter over 20 år i verdenseliten er terrengsyklisten fortsatt sulten og motivert for mer, og 43-åringen fra Jæren har sondert mulighetene for videre satsing helt siden nyheten om nedleggelsen kom.

Les også: Gunn-Rita: – Det blir en spennende prosess 

Løsningen ble å etablere et norsk UCI-lag, med blant annet den norske Merida distributøren Stians Sport AS i ryggen for de neste to årene. Mannen Kenneth Flesjå vil fortsette å være trener og støtteapparat, og hun vil også være en del av det norske terrenglandslaget.

– Jeg ønsker å satse på topp nivå for nye to år og det gleder meg at jeg kan fortsette på Merida sykler. Kenneth og jeg satser høyt og det er ikke noe som legges mellom når vi setter oss mål om å vinne store sykkelritt. Vintertreningen så langt har gått som planlagt. Vi har gjort endringer på treningsfronten som føles veldig riktig, sier Dahle Flesjå i en pressemelding.

Saken fortsetter under

Gunn-Rita 2016 1 - Multivan Merida 1200x
Gunn-Rita Dahle Flesjå har kommet godt i gang med oppkjøringen for 2017-sesongen. Foto: Multivan Merida

Gunn-Rita Dahle Flesjå har kommet godt i gang med oppkjøringen for 2017-sesongen. Foto: Multivan Merida

Les også: Dette er rundbanelandslaget 2017 

Merida i ryggen
Dahle Flesjå har syklet på Merida i over 15 år, og vært med på Multivan Merida laget helt fra oppstarten i 2002- sesongen.

– Jeg føler en sterk lojalitet overfor Merida. De hadde troen og ønsket å satse på meg. Jeg er stolt over den reisen vi har hatt sammen siden januar 2002 og alle mine 19 internasjonale mesterskapsgull er vunnet på en Merida sykkel. Stians-Sport AS var den første Merida importøren globalt og fortsatt en av de aller største. Jeg er veldig stolt av å kunne fortsette min karriere i Merida familien, sier hun.

Tidenes mestvinnende
Dahle Flesjå har vunnet 28 mesterskapsmedaljer så langt i karrieren, derav 10 VM-gull, det siste i 2015, og åtte EM-gull. Hun har vunnet 29 verdenscupritt, senest i 2015, og er den mestvinnende utøveren i terrengverdenscupens historie.

Dahle-Flesjå er også tidenes mest-vinnende kvinne i Birkebeinerrittet med ni seiere i eliteklassen, senest i 2016. Da hun kom til start på Rena nærmest direkte fra OL i Rio, der hun endte på 10.plass.

Les også:  Håper alle hadde det like kjekt som meg

Saken fortsetter under

Gunn-Rita 2016 closeup - Multivan Merida 1400x933
I løpet av 20 år har det blitt nesten 30 mesterskapsmedaljer. Dette er noen av dem. Foto: Multivan Merida

I løpet av 20 år har det blitt nesten 30 mesterskapsmedaljer. Dette er noen av dem. Foto: Multivan Merida

Mer å kjøre for
Dahle Flesjå har ingen planer om å gi seg.

– Jeg tror jeg har minst ti gode år igjen, sa hun etter seieren i Birkebeinerrittet siste helga i august.

I tillegg til to nye år på terreng satser den kjøresterke syklisten også på landeveis-VM i Bergen i september.

– Jeg vet jo at det ikke er bare å spasere inn der og melde seg på til VM. Jeg må kvalifisere meg. Men jeg planlegger å være litt med landslaget framover og håper jeg kan få kjøre fellesstarten i VM, sier Dahle Flesjå.

Penser gradvis over på maraton
Denne sesongen er det VM i rundbane i Cairns som er hovedmålet, samt å kvalifisere seg til å kjøre landeveis-VM på hjemmebane i Bergen. Deretter kommer terrengveteranen til å fokusere mer og mer på maraton.

– Etter hvert kommer jeg nok til å gå mer og mer over til maraton, og det vil spille en rolle for hvem vi signerer med nå. Det er fantastisk mange spennende maraton i Skandinavia som vi har lyst til å satse på, sier Dahle Flesjå.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Gunn-Rita 2016 - Multivan Merida 1000x
Gunn-Rita Dahle Flesjå tar minst to år til på verdenscupnivå. Foto: Multivan Merida

Gunn-Rita Dahle Flesjå tar minst to år til på verdenscupnivå. Foto: Multivan Merida

Publisert 19. januar 2017 kl 08.35
Sist oppdatert 19. januar 2017 kl 08.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen