Specialized XC Lite hansker 299 kroner

XC Lite er som navnet tilsier en hanske tiltenkt såkalt XC – cross country-sykling, og den er lett.

Annonse

Den moderne betydningen av XC er alt fra rundbaneritt til lange og krevende stiturer. Hanskene har da også blitt brukt til dette, samt mer nedoverbasert enduro-lignende sykling.

Hanskene er tilnærmet frie for polstring i håndflaten. Fingrene er ikke supertrange, men passformen er såpass god at det ikke føles som om det er noe dødgang i hanskene under bruk. Den seige silikonen i håndflaten gir et skikkelig godt grep om styret, nærmest uansett holkevalg. Vi er vant til at slike silikon-strips løsner etter gjentatte vask, men her har de sittet på siden juli i fjor.

Hanskene har også vært gjennom flere tidvis spektakulære fall og blod har piplet gjennom stoffet på håndbaken opptil flere ganger det siste halve året. Hanskene føles fortsatt myke, stramme og solide.

Den korte mansjetten virker litt skummel i begynnelsen og vi fryktet at den ville gjøre det slik at det vi ville få følelsen av å miste hanskene. Men det har ikke skjedd i det hele tatt. Så lav mansjett går selvfølgelig litt på bekostning av beskyttelse mot trær i fart og mot underlaget i fall, men dette har ikke vært noe problem i praksis. At solskillet flyttes nedover armen kan av mange oppleves som positivt. Det er også positivt å unngå skarpe borrelåser som kan gnage under bruk.

Hanskene har egne tråder sydd inn i fingertuppene på tommelen og pekefingeren som gjør at de kan brukes med berøringsskjermer. Praktisk når du skal ta bilder på turen, eller trenger å svare på en viktig telefon fra arbeidsgiveren.

Snørrfillestoff på tommelen er også på plass, men hele overdelen på håndbaken er i mykt stoff så du trenger ikke å frykte å skrape deg opp på nesa selv om du tørker snørr med håndbaken i stedet for tommelen.

Hvis vi skal ha noe å utsette på hanskene er det at passformen er litt vid, men dette sørger for full bevegelighet. Gripesilikonen i håndflaten sikrer uansett godt grep og vi opplever ikke at hånda sklir rundt inne i hansken. Et super, enkelt produkt som ikke koster all verden.