+ Luftig+ God kvalitet+ Fantastisk lær i håndbaken

Savner snørrfille Ribber på fingrene gjør vondt ved snyting Ribbene er seige, og gjør at hansken må av når du roter rundt i sekken.

Annonse

Testet: Oneal Revolution GloveFor: Utfor, sti, rittVekt: 73 gram, størrelse LImportør: SportpartnerTelefon: 55 70 70 80

Førsteinntrykk

Oneal Revolution Glove er lett og luftig både i håndflaten og over håndbaken, og er en robust helfingerhanske, laget med tanke på grov terrengsykling. Ved første øyekast ser den ut som standard hyllevare, men det er flere detaljer som skiller den fra øvrigheta.

Hansken er noe smal i passformen, og vil kanskje bli litt liten for den grovmussede håndverkeren. Den har strammestrikk og ikke borrelås, så justeringsmulighetene er små om den skulle passe dårlig. Vi legger fort merke til den myke gummien som er på hele hanskens overside. Det er langsgående ribber på alle fingrene, plassert der med tanke på beskyttelse fra kvist og kvast som pisker løs i terrenget. Dette fungerer godt, og ser også ganske stilig ut. Det er dog i håndflaten at hansken har sitt sterkeste kort.

Luftig og behagelig

De fleste langfingerhansker har padding både her og der, som kan være behagelig om den treffer perfekt på hånden din. Er paddingen plassert feil i forhold til den enkelte, fungerer den ofte mot sin hensikt. Ofte er den altfor tykk, slik at noe av kontakten med styret, og dermed resten av sykkelen, blir borte. Oneal XXX har ingen padding, og det føles nesten som å kjøre uten hansker. Vi får midlertid et godt grep, enten det er vått eller tørt. Håndflaten og alle fingrene har et mykt, tynt og godt ventilert lag i syntetlær, som beholder fasongen også over tid. Læret er forsterket på og rundt tommelen. Hansken puster svært godt, men om du liker å ha flere hansker i stallen, er ikke dette førstevalget for de varmeste dagene.

Skikkelig sår nese

Etter hvert som vi blir slitne må vi tørke snørra. Litt ekkelt, men veldig sant. Den vanlige bruken av tommel-mot-nese ble raskt avbrutt, da sømmer og lapper var litt ubehagelige mot nesevingene. Instinktivt brukte vi pekefingeren for å rense opp, men da ble gummiribbene til et skikkelig rivjern. Håndbaken ble forsøkt brukt, men også den var full av gummi. Problemet er ikke av de største, men nok til å gi oss sår nese nesten hver gang. Gummien er også sticky, og gjør det litt vanskelig å rote rundt i en trang sekk. Snørrfille på tommel eller pekefinger er et savn.

For kontrollfreaken

Dette er med andre ord en super hanske for deg som ikke liker padding i håndflaten, eller liker å ha god kontakt med styret. Beskyttelse på fingrene er pari, men myke og luftige læret i håndflaten er en vinner vi ikke har sett på lenge. Etter fire ukers røff bruk er den like hel, og den eneste synlige slitasjen er stilsikkert brukspreg. Men, husk kleenex.