Hvordan komme seg til jobb i live er en vurdering mange må ta nå i høstmørket. Gule plagg gjør deg mer synlig, men du trenger ikke å kompromisse hverken på komfort eller luftmotstand likevel.

Den gule jakka som blåser seg opp som varmluftsballong er nærmest for norsk nasjonalplagg å regne, men det går an å komme seg til jobb i god behold med bedre alternativer. I Terrengsykkelredaksjonen bruker vi både Gore Bikewear sin Contest Windstopper jakke og Craft sin Bike Storm Jakke. I tillegg kan man gjøre seg synlig uten å tape ansikt med smådetaljer som Defeets flotte gule Duraglove-hansker.

Annonse

Crafts Storm Jakke er nærmest som en vindtett trøye å regne. Den er trang og ganske så kort på magen, men med litt ekstra lengde bak. Lommer på ryggen og raus ermelengde gjør den sykkelspesifikk og fin. Den er kun vindtett foran og på forsiden av ermer og skulde og ventilerer derfor godt når kroppen blir varm. Jakka er derfor pgså uegnet til ren regnværssykling, men i lett høstyr er den finfin.

Crafts ettersittende gule koster 1500 kroner.

Gore Bikewears Contest jakke er vesentlig mer jakke enn Crafts variant. Her snakker vi full Windstopper i hele jakka, samt vindtette glidelåser i front. Jakka har en fiks napoleonslomme på brystet og en åpen lomme midt på ryggen. Gores variant er også både varmere og lengre i kroppen en Crafts.

Begge disse jakken gjør deg godt synlig i trafikken uten at du blir søkkvåt innerst og uten at du fanger mer luft enn nødvendig. Perfekt til lørdagsturene som starter litt tidlig, eller til turene til og fra jobb i kjølig vær og dårlig lys.

Gores solide jakke koster også 1500 kroner.

Defeet Duraglove er konstruert for mellomkald og mellomvåt sykling og isolerer overraskende godt. De vantelignende hanskene har gummigrep inne i håndflaten og på fingrene og kommer i en rekke fine farger, også pendlergul. Det finnes dessverre ingen norsk importør av Defeet, men hanskene fåes på nett en rekke steder. Les en test av disse hanskene her: