Siden de slapp stisykkelserien i 2008 har Norrøna Fjørå vært en suksesshistorie på norske stier. Ikke at Norrøna er en liten aktør i den norske fjellheimen ellers heller, men den overveldende mengden terrengsyklister som sykler rundt med den lett gjenkjennelige birkebeineren på låret og brystet taler et klart språk. Det har dog vært et aber med serien, siden den har vært eksklusiv for menn.

 

Annonse

Nå har Norrøna tatt kjønnspolitikken fatt nok til å ha tegnet en nesten matchende linje for kvinner for 2015. Noen hull er det, sammenliknet med herreserien, særskilt vind- og regnjakker. Riktignok er det fint mulig å fargekode seg til å bruke produkter fra en av de andre seriene til Norrøna, og vi tipper også at det kommer flere produkter til Fjørå for kvinner etter hvert. Først og størst er det at tungvekteren er tilgjengelig for damene, nemlig softshellshortsen. Vi, i likhet med en som nevnt stor del av sykkelnorge, har stortrivdes med denne shortsen, og det er gledelig å se den i kvinnepassform.

 

Gledelig er det også å se at Norrøna har tatt et skritt tilbake, og sett behovet for ikke bare hippe og trendy neonfarger, men også satt opp dameshortsen i sort for jentene som ikke ønsker å druse rundt i skogen som et rullende reklameskilt. Samtidig som ekshibisjonistene får en fotogen, knallrosa versjon å stikke seg ut med. Om du får en ullen smak i munnen av at jenter skal ha rosa klær, ta det med ro. For 2015 venter det rosa klær for herrene også. Det kommer forøvrig også en langbeint versjon til damene, i lyseblått eller sort.

 

For damene kommer det også en kortermet og en langermet trøye i Equaliser Lightweight-stoff. Lett og hurtigtørkende, om ikke like bombesolid som shortsen. Men med erfaring fra herreserien vil vi tippe på dette som en svært behagelig kombinasjon for alt fra lune kveldsturer i nærterrenget til lange fjellturer eller toppturer.

 

Herrene som ikke ønsker å kle seg i rosa kan trøstes med at det også venter nyheter på deres side, eksempelvis i form av en vanntett shorts og to nye Equalizer lightweight-trøyer, som byr på fargevalg fra ytterste ving av rosa til konservative ensfargede sort.

 

Før du løper til Norrønas nettbutikk må vi helle litt kaldt vann i blodet ditt. Disse er ikke tilgjengelige før neste år. Prismessig vil det ikke være noen overraskelser, og du kan gå ut ifra prisene du finner på Fjøråserien idag.