Finner flyten med stisykling på Nøtterøy

STIPATRULJEN (S4E1) - Mye pent vær, fine flystier og sykkelmuligheter året rundt er stikkord vi kan like. Stipatruljen tok med terrengsykkelen til Nøtterøy.

Sist oppdatert: 18. april 2021 kl 10.00
Lesetid: 3 minutter

Av alle de rette årsakene er det lett å assosiere Nøtterøy med sommer og sol.

Den nordlige delen av øya er faktisk en del av Tønsberg, og her ute finner vi flere soldager enn de fleste andre steder i Norge. Riktignok var Stipatruljen til Terrengsykkel litt uheldig med lavtrykket den dagen vi kom på besøk, men det satte ingen demper på sykkelopplevelsen.

Se innslaget der programleder og sykkelekspert Henrik Kippernes kroker opp med lokalentusiast Truls A. Ekelund, som er mannen bak Flytsti.no.

I løpet av noen få år er dette blitt en instutisjon for syklister på Nøtterøy og er forbilde for hvordan engasjement kan brukes positivt. Flytsti.no er alt fra samlingspunkt til sykkelbutikk, sykkelservice, guiding, kurs og utvikling av stier. 

Dette er første episode av Stipatruljen for 2019.

SE OGSÅ: Alt av Stipatruljen

Saken fortsetter under bildet

GRAN: Henrik Kippernes jager Truls A Ekelund gjennom én av mange skogstyper på Nøtterøy. Bilde: Magnus Roaldset Furset
GRAN: Henrik Kippernes jager Truls A Ekelund gjennom én av mange skogstyper på Nøtterøy. Bilde: Magnus Roaldset Furset

(Henrik Kippernes svarer på noen spørsmål i forbindelse med filmen)

Hva er oppsiden med sykkelmulighetene på Nøtterøy?

Styrkene er at terrenget tillater sykling for alle brukere. Enten en er i god eller dårlig form, rutinert eller urutinert. Alle kan føle en grad av mestring. Vanskelighetsgrad tilpasses stort sett av farten, noe som alltid er et pluss! 

Er det noe du finner her som du ikke finner andre steder i Norge? 

Det unike på Nøtterøy er at det stort sett er sykkelbart året rundt, og i den grad det er unikt, så virker det å være stor velvilje og aksept for sykkel i lokalmiljøet. Her er det flere positive historier enn negative. Svært hyggelig.

Hvilke ringvirkninger ser du av Truls  sitt engasjement her ute? 

Truls er en mann som påvirker alle han treffer, med hans inkluderende væremåte og iver sprer han entusiasme og glede rundt seg. Jeg tror nok mange kan lære av hans fremgangsmåte når det gjelder å få aksept for sykkel i nærmiljø, han er veldig opptatt av å ikke tråkke noen på tærne og møte folk med en hyggelig tone. 

Hvor mye er stiene tilrettelagt? 

Av det vi syklet var det ikke noen annen tilrettelegging annet enn å legge nye spor for nye stier, nok klopper her og der var det største jeg så!

Hvem passer denne syklingen for?

For alle og enhver, her kan hele familie ta turen og kose seg glugg. Og eksperter kan få lekt seg på både flyt og knotesti. Beste av alt at du treffer garantert noen som er like ivrige når du er der.

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset

LES OGSÅ
stisykling nesbyen
Publisert 18. april 2021 kl 10.00
Sist oppdatert 18. april 2021 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen