Emblemsfjellet

Skiheisa i Spjelkavika

Sist oppdatert: 27. august 2004 kl 00.00
Emblemsfjellet
Emblemsfjellet

HVOR?

  • Kommune: Ålesund
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Dersom du er relativt, eller i det minste en tanke kjent i Ålesunds-området, vet du hvor skiheisa i Spjelkavika befinner seg. Dersom du ikke aner hvor dette godt synlige landemerket befinner seg, foreslår jeg du utforer et spaserende vesen til å gi en liten veibeskrivelse. Når du ankommer heisa, benytter du denne slik man vanligvis benytter seg av stolheiser; sett deg ned og vent til du når toppen. Billetten koster 40 kroner. Fra toppen kan man sykle rundt på Emblemsfjellet i den retningen man ønsker.

Endepunkt

Man velger selv hvor man vil avslutte turen. Man kan kjøre ned igjen til enden av skiheisa, via løypetrasèen eller den parallelle grusveien. Eventuelt kan man sykle til Bigtonvannet, og videre ned til man havner på Flisnes. Vel og merke havner du da på mo

Terreng

Stiene er for det meste godt trampet, og mot Bigtonvannet slipper man faktisk å trampe nedi mer enn vekselsvis for å passere små gjørmehull og for bratte steiner. Alikevel egner stiene seg for de laveste girene... Jeg regner med at disse stiene regnes som relativt enkle for de fleste av dere erfarne proffiser, mens den for meg og mine to kamerater som testet denne løypa i sommer, ble en fin utfordring. Velger du å avslutte mot Flisnes, består siste del av turen av henholdsvis grus- og asfaltvei.

Rutebeskrivelse

Fra toppen av skiheisa, følger du ganske enkelt skiltingen mot enten Bigtonvannet eller Høgkubben som første veivalg. Herfra går stiene mer eller mindre inn i hverandre fra flere kanter, og du skal ha mesterbrev i retningsforvirring for å miste fattelsen om din location på dette vene fjell. Som tidligere nevnt, velger du selv hvordan du kommer deg ned igjen fra fjellet, om du sykler over hele fjellet, og ender på Flisnes, eller sykler tilbake til heisa og tar veien ned grusveien.

Tips

Ta med badetøy, så kan du ta en dukkert i Bigtonvannet. Det negative med mitt ellers så geniale rutetips er at du er avhengig av stolheisa (med mindre du kan tenke deg å traske grusveien opp...). Åpningstidene for denne heisa er desverre like ustabile som bensinprisene (beklager, det var ikke morsomt engang)... Hovedtanken er alikevel at heisa er åpen hver søndag, hvertfall så lenge været er brukbart... Jeg vet det høres litt fucka ut, og ja....det er det faktisk...men det er ikke mye å gjøre med det...og i mellomtid kan du f.eks. sykle et annet sted...lykke til.

Publisert 27. august 2004 kl 00.00
Sist oppdatert 27. august 2004 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen