– De som er interessert i å se løypa med en av oss i forkant kan henvende seg til oss, så finner vi en egnet tid. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å komme å teste løypa med oss, for den er blitt sinnssykt fet, sier rittleder Tommy Lindahl, som melder om prima forhold i løypa.

Tilbudet om gjennomkjøring er gratis, og de som er interessert kan kontakte arrangøren på rittets Facebook side.

Se bildene fra Modum Challenge 2017

Les også: Her sykler du fatbike i vinter 

Saken fortsetter under

Stemningsfullt på lyktetur i rittløypa. Nå tilbyr Modum Challenge gratis gjennomkjøring on demand for de som vil teste den. Foto: Modum Challenge 

Lenger løype og mer syre
Traséen blir hovedsakelig som i fjor, der mesteparten går på stier i skogen, men årets løype er noe lenger. Løypa er nå på ni kilometer og sykles to ganger, slik at rittet totalt blir 18 kilometer.

– Med to runder i denne løypa skal du rekke å kjenne på syra flere ganger før du er ferdig, men den er så morsom at du nesten glemmer at du er sliten, sier Lindahl.

Han understreker at selv om løypa er teknisk nok til å gi rikelig med utfordringer til erfarne ryttere, er den ikke hardere enn at de fleste kommer gjennom med stil.

– Løypa er bare krevende om du skal fortest mulig gjennom, sier han.

Ole Christian Fagerli, som har vunnet de to siste årene, er allerede påmeldt og går for hattrick.

Slik gikk Modum Challenge 2017: Fagerli og Benham vant Modum Challenge 

Saken fortsetter under

Ole Christian Fagerli vant Modum Challenge både i 2016 og 2017. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Tjukksykkelrittet, som arrangeres for fjerde gang 20. januar, har start og mål på Gustadmoen i Geithus. Nytt i år er at rittet kjøres som fellesstart, med to runder på ni kilometer.

– Vi vet en del er skeptiske til fellesstart, men vi skal seede godt og dele opp i puljer om det blir mange deltakere, sier Lindahl.

I år arrangeres rittet med Modum sykkelklubb som teknisk arrangør og er en del av den formelle terminlista.