– Slik vi legger opp runden blir det omtrent 10 minutter hard nedoversykling og litt slak klatring. Det blir start og mål på samme sted, men akkurat hvor lang løypa blir i kilometer, er jeg litt usikker på, sier eventleder Tom Ruud. 

Veldreide løyper
Det er cruxegeneralen Ole Henrik Illenberger som har laget nedoverkjøringen i løypa. 

– Ole kommer alltid på forberedelsene, og det er han som prepper de gode svingene her. Kommer både han og Fagerli på tredjedag, så blir det hard kamp mellom de to Ole’ne, sier Ruud.

Snorre Pedersen, som står bak mange av løypene i Hafjell Bike Park og har bygget løyper og pumptrackanlegg flere steder i landet, er en av skuterløypekjørerne i Lillehammer, sammen med blant annet Svein Sagbakken. 

– Det er fritt fram for alle som vil være med, og Ole Christian Fagerli har allerede meldt sin ankomst, sier Ruud. 

Interessert i fatbike? Vintersykling på sitt beste. Her finner du saker om turer med fatbike, tester av fatbike, fatbikeløyper og tilbehør til vintersykling

Saken fortsetter under

Det Stravabaserte arrangementet 27. desember er åpent for alle, med oppmøte klokka 18 på kanalen på toppen av VIP-vegen ved Lysgårdsbakken.

Fra oppmøtestedet blir det felles oppvarming før konkurransesegmentet Abbortjernet rundt. Oppvarmingen går i de nyoppkjørte løypene der fatbikemiljøet i Lillehammer har fått innvilget dispensasjon fra kommunen til å preppe med skuter de neste tre åra. Deretter kjøres selve konkurransen som en runde rundt Abbortjernet, mot klokka. 

Les også: ABC i vintersykling 

Feirer treårsløyvet
Ruud er initiativtaker til romjulsarrangementet, og en av ildsjelene i Lillehammermiljøet som har jobbet for å få dispensasjon til å kjøre fatbikeløyper med skuter. Ideen til eventen fikk han da det ble klart at kommunen nå har gitt løyve til kjøring for tre sesonger i stedet for en og en vinter med ny søknad hver høst. 

– Da det ble klart at vi fikk løyve for tre år, tenkte jeg at det måtte feires med Strava-jag i området, forklarer Ruud. 

Les også: Tre nye år med skuterløyve