Nilsbyen får to millioner kroner

– Nå får vi realisert hele første byggetrinn av sykkelanlegget allerede til sommeren.

Sist oppdatert 18. desember 2019 kl 17.15
NY SYKKELPARK: Med støtten på to millioner kroner blir hele første fase av sykkelanlegget i Nilsbyen realisert i 2020. Foto: Anne-Stina Rusten
NY SYKKELPARK: Med støtten på to millioner kroner blir hele første fase av sykkelanlegget i Nilsbyen realisert i 2020. Foto: Anne-Stina Rusten

Det sier Ola Resell i TVK, som er en av ildsjelene bak det prosjekterte sykkelanlegget i Nilsbyen i Trondheim. 

Tildelingen på to millioner kroner er av de aller største Gjensidigestiftelsen har gitt til en slik type prosjekt noen sinne, og betyr at TVK kan få realisert hele første byggetrinn av prosjektet i Nilsbyen allerede i 2020. 

Når hele prosjektet er bygget ut, blir sykkelparken et omfattende trenings- og konkurranseanlegg for rundbane og stisykling, ett av bare få i sitt slag i landet og det eneste i Midt-Norge. 

Denne delen av utbyggingen består av hele den grønn-graderte rundbaneløypa på halvannen kilometer (se kartskisse under), ulike ferdighetssoner i tilknytning til stadion, og området der det skal legges opp til kombinert skileik og sykkelleik med blant annet enkle nedfarter med kuler og doserte svinger for de yngste. 

Rekkje Stiutvikling, som har laget masterplanen for anlegget, har nå sagt ja til å bygge første fase av anlegget ut, og skal prioritere prosjektet sommeren 2020. 

– Rekkje er klare til å ta den jobben til sommeren, og det er vi veldig glad for, sier Resell. 

Les også: Fikk 200 000 til terrengsykkelpark i Trondheim 

Saken fortsetter under

Nilsbyen sykkelpark Trondheim
Kart over sykkelanlegget i Nilsbyen i Trondheim. Illustrasjon: Rekkje Stiutvikling

Sjeldent stort tilskudd 
Det er sjelden et enkeltprosjekt tildeles mer enn en million kroner, sier Veslemøy Rue Barkenes, som er områdeleder med ansvar for større satsinger i Gjensidigestiftelsen Sør-Trøndelag og Rogaland. 

– Vi har bare ett prosjekt som har fått mer enn sykkelanlegget i Nilsbyen, men det var et prosjekt som går på tvers av fylkesgrensa som fikk tre millioner kroner, så sykkelparken er det største her i vår region, sier hun. 

I fjor var gjennomsnittet for tildelinger fra Gjensidigestiftelsen på 188 000 kroner på landsbasis. Av de 662 tiltakene som ble tildelt støtte var det bare 16 prosjekter i hele Norge som fikk over en million kroner. 

– Vi ble faktisk oppfordret til å søke av områderepresentanten for Gjensidigestiftelsen da de hørte om prosjektet vårt, og at de nå tildeler oss så mye penger viser at de har trua på oss og prosjektet vårt, sier Resell. 

Saken fortsetter under

2 millioner til Nilsbyen
TVK fikk to millioner kroner til sykkelanlegget i Nilsbyen. (Fra venstre) Ola Resell, TVK, Arne Julius Maske, representant for Gjensidigestiftelsen, og Øyvind Vikan, TVK. Foto: Kjetil Aa

Kan utløse ytterligere støtte
TVK har også søkt kommunen om støtte til utbyggingen i Nilsbyen. Selv om støtte til sykkelanlegget i Nilsbyen ikke er med i budsjettforslaget til kommunen som ble presentert tidligere i desember, er Resell optimistisk. 

– Vi er ikke med i budsjettforslaget, men vi har bred støtte blant politikerne, både de i posisjon og de i opposisjon. Når vi nå får realisert byggetrinn en, så håper vi at de ser hvor bra det blir og da vil støtte oss med midler til videre utvikling, sier Resell. 

Når hele utbyggingen er ferdig, vil Nilsbyen ha et terrengsykkelanlegg med høy nok standard til å arrangere både Norgescup, NM og UCI-ritt, og et løypenett av bærekraftige stier som tåler mye nedbør og som tåler å brukes når det er vått. Samlet budsjett for hele utbyggingen er på cirka ni millioner kroner, inkludert beregnet verdi på dugnadsinnsats som TVK, naboklubbene og andre interesserte må bidra med. 

Anlegget vil være gratis å bruke for all uorganisert trening, og åpent for alle: barn og unge, mosjonister, stisyklister og aktive ryttere. Det skal også fungere som treningsarena for TVKs ryttere og treningsgrupper. Utviklingen skjer i tett samarbeid med langrenns- og orienteringsgruppene i Byåsen IL og Byåsen skiskytterlag, som også har Nilsbyen som sin hjemmearena. 

Befaring Nilsbyen
Kristian Ertnes og Roald Eidsheim fra Rekkje på befaring i Nilsbyen med Erik Sæter fra NCF og Gjermund Jakobsen fra TVK. Foto: Ola Resell,TVK
Publisert 18. desember 2019 kl 17.15
Sist oppdatert 18. desember 2019 kl 17.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen