Birk Sport er konkurs etter tosifret milliontap

Alle butikkene og nettbutikken til Birk er stengt på dagen etter at butikkjeden gikk konkurs denne uken.

Sist oppdatert 8. januar 2020 kl 09.41
KONKURS: Birk Sport er konkurs. Her fra butikken på Torshov i Oslo. Foto: Google Maps
KONKURS: Birk Sport er konkurs. Her fra butikken på Torshov i Oslo. Foto: Google Maps

– Vi er i innledende fase, men de opplyser at det er fordi de ikke har klart å komme til løsning med hovedkreditor og sin utenlandske hovedeier som er i sykkelbransjen, sier bobestyrer Andreas Strime Christensen til Dagens Næringsliv, som første meldte saken.

Birk Sport har holdt på i om lag 20 år, men har hatt store utfordringer de siste årene. Regnskapstall fra Proff.no viser at Birk har tapt nærmere 18 millioner kroner siden 2015.

I tillegg har de en negativ egenkapital på over 12 millioner kroner, og et varelager på over 30 millioner kroner. I fjor tapte de nesten åtte millioner kroner.

– Foreløpige regnskapstall viser et stort tap i 2019 uten at jeg kan si nøyaktig hvor stort det er, men det er et tosifret millionbeløp de har gått med tap i i 2019, sier Strime Christensen videre til næringslivsavisen.

Butikkene hadde sin storhetsperiode da sykkelrittet med nesten samme navn, Birken, også var på høyden - og var også leverandør til rittet. Derfra har de dessverre ikke klart å vokse videre. I dag har butikkjeden rundt 50 ansatte, og har fem butikker - etter at de la ned nærmere halvparten i fjor.

Konkursen diskuteres også på forumet vårt. 

Publisert 8. januar 2020 kl 09.41
Sist oppdatert 8. januar 2020 kl 09.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen