Hålogalandsrittet byr på kulturminner underveis i løypa så vel som flytsti og tekniske partier. Foto: Arrangøren
- 16/06/17
Lanserer vaffelbakken
av: Ingeborg Scheve
16.06.17 07.00
Hålogalandsrittet byr på oppdatert løype med blant annet den helt nye vaffelbakken.

– Hålogalandsrittet Midt i Blinken går i vakker natur fra fjord til skog til fjell, og vi har laget løyper som vil skille både på teknisk sykling, stigninger og transportetapper i regionmesterskapet, sier Jan Inge Hansen som er informasjonsansvarlig i Hålogalandsrittet.

Det er flere regionale profiler som stiller på rittet. Blant annet stiller både hjemmefavoritten Magnus Vesterheim og tyske Anke Dannowski som ble verdensmester i terrengsykkelorientering i 2003 og 2004, og arrangøren melder om at sykling er på opptur i regionen

– Totalt er det rundt 100 påmeldte, og det er flere enn på samme tid i fjor, sier han.

Samtidig er rittet også lagt opp for å ha tilbud til alle, inkludert elsyklister.

– Vi satser på tilbud for alle med både trim og barneritt, og kjører for fullt på elsykler. Ut fra våre undersøkelser er vi første terrengritt i Nord-Norge for elsykler, sier Hansen.

Les også: Nå blir det lov med el-sykkel på sti 

Lang løype består av to sløyfer: den første på 35km og den andre på 15km. Basert på tilbakemeldinger fra deltakerne er årets løype noe annerledes enn den som ble brukt i 2016. Blant annet er et par bratte nedkjøringer kuttet i år.

Starten går på asfalt 5 km ned på hovedveien mot Tennevika, før den svinger opp i Vassholtet og inn i Sandemarka. Der går løypa på en blanding av grusvei, traktorvei og sti. Den andre runden er på 15 km og sykles kun av konkurranseklassene. Denne byr på noe grovere terreng og mer teknisk sykling, men også lange partier flytsti.

Les også: Ti ritt i fellesferien 

Mat og kultur før, under og etter
Hansen er opptatt av at deltakerne skal få mer enn bare en merket løype og et startnummer.

– I år introduserer vi «vaffelbakken». Løypen går gjennom et boligfelt der beboerne stiller opp med vaffelservering. Birken har rosinbakken, Hålogalandsrittet har vaffelbakken. Dessuten videreutvikler vi den sosiale rammen rundt rittet, sier Hansen, og forteller at rittet har et godt samarbeid med det lokale bygdelaget som arranger en afterbike festival.

Den første runden er på 35 km og går innom Tovika, der det for anledningen også arrangeres ølfestival denne helga. Afterbike starter klokka 16. Rittet er blant annet innom Sandemark og passerer Vilgesvarre, som er en restaurert markesamiskboplass fra 1860-årene, så det er noe å se på underveis også, sier Hansen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Smilene satt løst etter fjorårets utgave til tross for gjørmebadet. I år er det lagt opp til mer sosialt rundt rittet. Foto: Arrangøren


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Tekniske utfordringer ble hakket mer krevende med årets forhold. Foto: Stian Bergsveen
Se bildene fra årets første tjukksykkelritt.
Petter Fagerhaug har sikret seg sponsoravtaler som gjør at han kan satse på heltid i flere år framover. Foto: Simen Smestad
- 17/01/18
– Det er betryggende å vite at jeg kan legge sjela i terrengsykkelsatsingen