Heftige hopp på Hafjell i helga. Nå er sesongen i gang: cruxekongen Are Tallaksrud i rollercoaster på søndag. Foto: Bent Broklev
- 19/06/17
Heftige Hafjell
av: Ingeborg Scheve
19.06.17 21.30
Whip-off og chainless konkurranser, nye løyper, hopp og dropp var noe av det som ble servert på årets kick-off i Hafjell.

– Det var bare helt utrolig god stemning. Det var fantastiske forhold og supert vær og mye spennende på løypefronten. Det får meg som har fylt 40 til å føle meg som 20 igjen når jeg får være med på sånt. Åpningshelgen i Hafjell er det mange år siden jeg har vært på, så det var skikkelig moro å få det med seg igjen, sier Øyvind Østvedt. 

Han og et drøyt dusin av hans sykkelkompiser fra Kristiansands CK var blant de over 500 syklistene som tilbrakte helga i Hafjell.

Saken fortsetter under

Hafjell leverte både på løyper, vær og stemning mener gjengen fra Kristiansands CK. Foto: Øyvind Østvedt

Les også: Nå åpner Hafjell Bike Park 

Den tradisjonelle Chainless-konkurransen var første event på agendaen, og rittet trakk et par dusin ryttere. Katarina Jorsbäck vant seniorklassen for kvinner, Henrik Myhrvold og Grunde Kvålseth delte seieren i herreklassen, og Marius Jemtegaard tok seieren i menn junior. Mikkel Jemtegaard vant klassen menn 13-/14 år mens Kine Haugom vant kvinner 13/14 år, og Gabriel Kvaalseth vant menn 10/12. (Se fullstendige resultater nederst i saken)

Senere på dagen var det duket for å gi de nye hoppene i bunnen av Hafjell Bike Park en skikkelig innvielse med egen Whip Off konkurranse.

Slik gikk Whip Off konkurransen:
Best trick - Kenneth Helgestad
Best crash - Sindre Rustan
Best style - Grunde Kvålseth
Best whip - Alex Bäckvall 

Saken fortsetter under

Kristiansands-banden i aksjon i hoppanlegget. Foto: KCK

Whip-off-rookie Sindre Rustan, som vant premien for beste krasj i konkurransen, lot seg ikke skremme av den brutale debuten. 

– Jeg har alltid likt å sykle i rollercoaster og andre løyper i Hafjell og kommer nok til å prøve meg på whip-off konkurranse igjen. Det som skjedde var at jeg hadde akkurat kommet dit, og skulle følge Henrik Myhrvold over hoppet. Det føltes ut som at rebounden slo ut veldig fort på hoppkanten, og jeg gikk da etterhvert over styret. Jeg ble kjørt  til sykehuset og holdt på observasjon i seks timer. Ingenting er brukket, men jeg har veldig vondt i benet, skuldrene og ryggen nå. Sykkelen er alt bra med, men krasjen var såpass hard at hjelmen sprakk, hvilket også er bra, for det betyr at den gjør jobben sin, sier Rustan, som har utfor-NM i Nesbyen som hovedmål for sesongen. 

Stuntet kostet ham imidlertid neste runde i den felles skandinaviske utforcupen, som går på Voss neste helg.

Les også: Øvelseskjører i NM-traséene 

Rustan rakk likevel å få med seg mye av åpningsfesten, og forteller at den nye løypa Illenberger leverer.

– Den er ganske teknisk, med mye offcamber og man må jobbe masse. Akkurat det som jeg syns er morsomt.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Det vanket gavedryss fra oven på publikum under whip-off konkurransen. Foto: Jon Frogner

Folksomt på Midtstasjonen. Foto: Tallak Karma


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Tekniske utfordringer ble hakket mer krevende med årets forhold. Foto: Stian Bergsveen
Se bildene fra årets første tjukksykkelritt.
Petter Fagerhaug har sikret seg sponsoravtaler som gjør at han kan satse på heltid i flere år framover. Foto: Simen Smestad
- 17/01/18
– Det er betryggende å vite at jeg kan legge sjela i terrengsykkelsatsingen