Norgesmester i maraton Jeanette Persson gikk fra seier på første etappe til niendeplass på siste etappe i BeMC 3-dagers i Belgia i helga, men lot seg imponere av rittet. Foto: Michiel Van Aelbroeck
- 17/05/17
Fra seier til 9.plass i Belgia
av: Ingeborg Scheve
17.05.17 12.00
En flying start med seier på første etappe ble til en tøff landing for Jeanette Persson i UCI-rittet BeMC 3-dagers.

Jeanette Persson vant første etappe i det krevende etapperittet med god margin, men fikk det tøft på dag to. Det var rittets lengste etappe på 110 kilometer, og med punktering etter 10 kilometer og tekniske utfordringer på løpende bånd, ble det en lang dag på jobben for den regjerende norgesmesteren i maraton.

– Det ble totalt mellom 40 og 45 minutter med stopp og teknisk i dag. Jeg legger meg langflat og drar rett på mekanikerkurs, sa Persson etter etappe to, der hun endte på åttendeplass, omtrent en halvtime etter vinneren.

Les også: Persson til topps i UCI etapperitt  

Søndag gikk i samme stil, og Persson endte den 75km lange etappen på niendeplass etter fire  punkteringer og ett hjulskift. Totalt holdt det til sjetteplass sammenlagt.

– Andre etappe ødela mye for meg, og jeg pushet nok litt vel hardt da, så det var ikke mye kraft igjen til siste etappen. Men jeg klarte å komme meg gjennom alle tre etappene. Det var et fantastisk arrangement med nydelige stier, flott natur, perfekt sykkeltemperatur og masse hyggelige mennesker og høyt nivå. Det var en kjempeopplevelse for meg og knallbra trening, sier Persson.

Les også: Hagen og Persson spurtet om NM-gullet 

Sammenlagtseieren gikk til Jovana Crnogorac mens Christina Kollmann ble nummer to, de samme to rytterne som sto på pallen sammen med Persson på første etappe sist fredag. 

På etapperittet i Belgia var Persson gjesterytter på DMT Racing Team, et italiensk UCI profflag med blant annet regjerende verdensmester i maraton Tiago Ferreira i rytterstallen. 

Nå venter Montebellorittet kommende helg. Der ble Persson nummer ni i fjor, men mener å ha tatt noen steg i løpet av vinteren.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.  


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika