Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer fire i helgas UCI-ritt i Østerrike, og er klar for landslaget til verdenscupåpningen i Nove Mesto til helga. Foto: Armin Kuestenbrueck
- 16/05/17
Disse sykler verdenscupåpningen for Norge
av: Ingeborg Scheve
16.05.17 16.39
Fire ryttere er tatt ut til å sykle verdenscupåpningen for det norske landslaget i helga.

Norges Cykleforbund har tatt ut følgende ryttere til verdenscuprittene i Nove Mesto i Tsjekkia til helga og i Albstadt i Tyskland siste helga i mai.

Menn U23:
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroad Klubb
Erik Hægstad, Lillehammer CK

Kvinner:
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Team Merida Gunn-Rita

Les også: Dette er rundbanelandslaget 2017 

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter sier dette om de fire rytterne som er tatt ut til verdenscuprittene.

– Gunn-Rita har kjørt flere sterke ritt i år, med flere seire og stort sett resten på pallen. Gunn-Rita er godt i rute til årets første virkelige dyst. Foruten ritt i terrenget har hun kjørt to etapperitt med landslaget på landeveien, og på det siste landeveisrittet (som gikk i Luxemburg siste helga i april (red.anm.) viser at hun kan bite godt fra seg der også.

– Petter Fagerhaug har så langt i sesongen fortsatt å imponere med svært sterke resultater, blant annet to seire og en tredjeplass i Tyskland. Han er nå ranket som den nest beste U23-rytteren i verden. Petter kan på en god dag får til det helt store, men mye kan skje og det er mange sterke ryttere der, så vi får satse på maksimal gjennomføring, så får vi telle opp etterpå.

Les også: Fagerhaug vant overlegent 

– Eskil Evensen-Lie kom litt sent i gang med ritt denne sesongen grunnet en liten forkjølelse under det første rittet landslaget var ute på i april. Han viste imidlertid for to uker siden at han holder høyt nivå, med solid kjøring i Rye terrengsykkelfestival og femteplass sammenlagt.

– Erik Hægstad startet sesongen godt i Tyskland i april og viste solid internasjonalt nivå. Under Fiskum var han imidlertid syk og fikk et avbrekk i rittprogrammet, men har fått trent godt og er klar for å bite fra seg. Vi forventer ikke å se Erik fra sin sterkeste side, men at han får en god gjennomføring.

I tillegg til landslaget reiser også Elisabeth Sveum til verdenscuprittene i Nove Mesto og deretter i Albstadt i Tyskland.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika