Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer fire i helgas UCI-ritt i Østerrike, og er klar for landslaget til verdenscupåpningen i Nove Mesto til helga. Foto: Armin Kuestenbrueck
- 16/05/17
Disse sykler verdenscupåpningen for Norge
av: Ingeborg Scheve
16.05.17 16.39
Fire ryttere er tatt ut til å sykle verdenscupåpningen for det norske landslaget i helga.

Norges Cykleforbund har tatt ut følgende ryttere til verdenscuprittene i Nove Mesto i Tsjekkia til helga og i Albstadt i Tyskland siste helga i mai.

Menn U23:
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroad Klubb
Erik Hægstad, Lillehammer CK

Kvinner:
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Team Merida Gunn-Rita

Les også: Dette er rundbanelandslaget 2017 

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter sier dette om de fire rytterne som er tatt ut til verdenscuprittene.

– Gunn-Rita har kjørt flere sterke ritt i år, med flere seire og stort sett resten på pallen. Gunn-Rita er godt i rute til årets første virkelige dyst. Foruten ritt i terrenget har hun kjørt to etapperitt med landslaget på landeveien, og på det siste landeveisrittet (som gikk i Luxemburg siste helga i april (red.anm.) viser at hun kan bite godt fra seg der også.

– Petter Fagerhaug har så langt i sesongen fortsatt å imponere med svært sterke resultater, blant annet to seire og en tredjeplass i Tyskland. Han er nå ranket som den nest beste U23-rytteren i verden. Petter kan på en god dag får til det helt store, men mye kan skje og det er mange sterke ryttere der, så vi får satse på maksimal gjennomføring, så får vi telle opp etterpå.

Les også: Fagerhaug vant overlegent 

– Eskil Evensen-Lie kom litt sent i gang med ritt denne sesongen grunnet en liten forkjølelse under det første rittet landslaget var ute på i april. Han viste imidlertid for to uker siden at han holder høyt nivå, med solid kjøring i Rye terrengsykkelfestival og femteplass sammenlagt.

– Erik Hægstad startet sesongen godt i Tyskland i april og viste solid internasjonalt nivå. Under Fiskum var han imidlertid syk og fikk et avbrekk i rittprogrammet, men har fått trent godt og er klar for å bite fra seg. Vi forventer ikke å se Erik fra sin sterkeste side, men at han får en god gjennomføring.

I tillegg til landslaget reiser også Elisabeth Sveum til verdenscuprittene i Nove Mesto og deretter i Albstadt i Tyskland.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Spørsmål rundt slark og ulyd i bremsene, lufting av bremser og justering av dempere er blant det mange lurer på, men er redd for å gå løs på selv. Foto: Frode Kaafjeld.
Demperjustering, slark og ulyd i bremsene var blant temaene på NOTS mekkekveld.
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Dette er løypas mest kritiske punkt: Elva kan oversvømme bruene i løypa. Foto: Målfrid Vangen
- 18/04/18
Flere omlegginger i Norgescupløypene
Petter Fagerhaug fra U23-landslaget kom på 21.plass i et felt verdig en verdenscup på elitenivå. Foto: NCF
- 15/04/18
Fagerhaug beste norske i Nals