NCF Region Øst skal ta ut 12 ryttere til det nye regionslaget som sykler Nordisk Mesterskap i Vågårda 14 mai, og tilsvarende til SRAM-Liga rittet i Vejle i september. Foto: Bengt Ove Sannes
- 15/03/17
30 ryttere kjemper om 12 plasser
av: Ingeborg Scheve
15.03.17 07.00
NCF Region Øst har opp mot 30 ryttere på blokka til det nyetablerte satsingslaget for rundbane.

Regionutvalget som skal ta ut ryttere til NCF Østs nye elitesatsing på rundbane ser mellom 20 og 30 aktuelle utøvere for årets regionslag, sier Jørn Michalsen, som er leder for NCF Region Øst, etter utvalgets første møte.

Les også: 100.000 kroner til regionslag 

To ritt – to uttak
På dette møtet ble det blant annet lagt en plan for elitesatsingen for sesongen 2017, og etablert en norm for uttak til regionslaget.

– Regionsatsingen i år prioriteres til uttak og støtte til å delta i den felles nordiske rundbanecup i Sverige og Danmark. Vi har bestemt å ha to uttak i 2017. Det første uttaket gjøres etter Norgescup 5 på Langsetløkka. Vi ser for oss at 12 utøvere tas ut til å representere region Øst i Vårgårda i Sverige, med en god balanse mellom kvinner og menn, og etter en gjennomgang av fjorårets ryttere og resultater er det 20-30 aktuelle kandidater som kan kjøre seg inn på et regionslag i klassene menn og kvinner junior og senior, sier Michalsen. 

Rittet i går Vårgårda 14. mai, mens det danske rittet går i Vejle 17. september. Begge rittene har UCI C1-status, og rittet i Sverige er også Nordisk Mesterskap i rundbane 2017. Uttaket for dette rittet blir Norgescuprunden til SK Rye, som går 5. til 7. mai.

Tilsvarende vil det være et nytt uttak til høstens ritt i Danmark. Dette uttaket blir gjort etter den siste Norgescuprunden, som går 3. september.

– Da planlegger vi at de største klubbene og regionslaget reiser og bor på samme sted. Vi ønsker at denne satsingen skal gi annerkjennelse og et sosialt fellesskap for kvinner og menn som satser i vår region, sier Michalsen.

Les også: Slik blir den nordiske rundbanecupen 

For mange faller fra
Bakgrunnen for en elitesatsing i NCF Region Øst er at for mange ryttere faller fra før de når sitt potensial. Ambisiøse utøvere mangler et tilrettelagt tilbud på nivået mellom klubbenes satsingsopplegg og landslaget, der nåløyet for å bli tatt ut er trangt.

– Terrengsykling er en liten idrett i Norge. Med enkelte unntak har norske rytterne en vei å gå før de når et internasjonalt nivå. Det bør derfor jobbes for å bygge opp flere ryttere som kan prestere på et internasjonalt nivå, sier Øverbye.

Terrengutvalget består av leder Lena Øverbye fra Romeriksåsen SK, Tord Bern Hansen fra SK Rye, Trond Bådstangen fra Soon CK, Tor Ove Gabrielsen fra Asker og Vidar Handal fra IF Frøy.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Jørn Michalsen er leder for styret til den nye elitesatsingen i NCF Region Øst. Foto: Privat


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur