Fabric Scoop Elite/Race
499/599 kroner
Import: Beach Mountain
Nett: Fabric.cc

 Pluss:
Stilig utseende,
Flere fasonger
Flere prisklasser
Rimelig
Komfortable
Lette å vaske

Annonse

Minus:
Ingen seter med hull, hvis man må ha det.

Fargerike seter fra Britania. 

Charge har laget seter, BMX-sykler, fixier og andre trendy greier i flere år, men nå satser de realt og seriøst på skikkelige seter til kvalitetsbevisste syklister. Merkevaren Fabric er et nytt prosjekt som skal løfte setene inn i samme liga som italienske produsenter.

Fabric-setene skal både være for de med kresne bakender, men også for dem med andre ting å bruke penger på en et sete til sykkelen.

Fabric-setene er som mange andre seter på markedet produsert av Velo på Taiwan, men det er også Specialized, Prologo og andre seter, så dette trenger ikke å være noe minus. Kanskje heller tvert i mot. Mer enn noe annet borger Velo for pålitelig kvalitet. Likevel er Fabric Scoop-setene noe for seg. Rent utseendemessig skiller de seg vesentlig fra andre seter på markedet. Seteskallet er helt glatt og laget i nylon, ellerkarbon. Overdelen er laget i kunstmateriale og har en overflate som verken er glatt eller ru. Selve polstringen sitter tilsynelatende festet oppå selve skallet og dette gir setene et spesielt utseende. Setene består av tre deler, understellet, basen og toppen. Polstring og trekk er én del og hele setet fremstår veldig glatt og solid.

scoop-3171

Vi har testet Fabric Scoop setene som også kommer i tre forskjellige fasonger avhengig av rumpe og bruksområde. Flat, medium og rund fasong er de tre valgmulighetene du har. I tillegg kan du velge mellom flere prisklasser med understell i titan, karbon eller en lett chro-mo-legering.

Modellene heter Elite, Race, Pro eller Ultimate.
Elite har nylon-base og chro-mo understell. Race har titan understell, mens Pro har en fibermiks base og karbon understell. Ultimate har karbon både i base og understell. Vekten går fra 186 gram for Ultimate til 250-260 gram for Elite. Polstringen og det vanntette mikrofiber-trekket er det samme uansett pris og understell.

scoop-3163

Vi har prøvd alle tre fasongene og har faktisk trivdes på alle sammen. Til tross for en tidvis kresen stuss har alle Scoop-fasongene falt i smak. Men bruksområdene som Fabric skisserer har helt klart noe for seg. Den rundeste fasongen, som Fabric kaller Radius er beregnet på sykler der du sitter mer oppreist og på sykling der polstringen gjerne kan være litt tjukkere. Vi har brukt dette setet på enduro-sykkelen med stort hell. Den flateste fasongen er beregnet på rittsykler der sittestillingen er mer foroverlent og ønsket om polstring er lite. Vi har brukt dette setet på halvdemperen, igjen med stort hell. Shallow-fasongen som er midt i mellom har vi prøvd på begge syklene, men her følte vi at begge ytterpunktene fungerte bedre. Kanskje vil Shallow-setet komme til sin rett på sykler med sittestilling et sted mellom ritt og grov sti?

Setene er passe brede bak, og smale i snuta. Akkurat som seter bør være. Å bevege seg rundt på setet er enkelt, samtidig som det er noe friksjon for kontroll. Konstruksjonen er veldig solid og enkel. Vi har kun prøvd versjonene med metall-understell, og disse var enkle å montere på både Reverb-pinne og pinne med karbonvugge og to løse klemmer. Ingen av setene knirker. Fabric har ikke sete med hull i samlingen, men vi har ikke savnet det under testingen. Testeren sykler vanligvis med Specialized-seter med hull og har testet og forkastet mange seter uten hull de siste årene. Scoop-setene har blitt vurdert og funnet verdige til videre bruk. 

scoop-3164

 Frisk pust

Utseendemessig er Fabric Scoop-setene ganske så lekre. De har helt glatte overflater som gjør dem lette å holde rene. Mikrofiber-overflaten er glatt nok til å fungere supert med lycra-bukse, og likevel grov nok til å gi god støtte til en rumpe i vid shorts. I tillegg har vi blitt imponert over holdbarheten. Mange timer med gnissing har ikke laget noen spor i setenes overflate. Det oransje Radius-setet har blitt brukt mange timer med grove shortser, i skybrudd og vært med på flere tryn. Setet er like oransje over det hele og overflaten er helt uten sår og rifter. Bra!
Setene kommer i mange farger både på overdel og base, noe som gjør at de kan tilpasses sykkel og humør.

Alle Scoop-setene er 143 mm brede, noe som er et godt kompromiss for de fleste norske rumper. Ikke for smalt og ikke for bredt. Når du i tillegg kan velge mellom tre fasonger, bør de fleste finne et sete som passer.

Fabric Scoop er stilige, gode og unike seter som faktisk ikke koster all verden. De to rimeligste versjonene som veier mellom 250 og 260 gram koster 499 for Elite, eller 599 for Race. Prisene for de to dyrere versjonene er ikke klare ennå.

Scoop Shallow
Glatt underflate på setene.