Her kan du lese tester av seter og sadler til sykkelen din. I dag fins det seter for menn og for damer. Ettersom vi er anatomisk forskjellige "der nede" kan det hende dette er en god løsning for deg hvis du sliter med å finne riktig sete.

Setebredde er også noe man bør ta høyde for. Vi har testet flere ulike sykkelseter fra blant annet Fabric som leverer ulike type seter i flere prisklasser.

Form og fasong

Sykkelseter kommer i en mengde ulike former og fasonger. I de senere år har det vært en trend hvor man ser at setene har blitt både litt kortere og bredere.

Så hvordan finner du ut hvilken bredde du bør ha? Her har flere sykkelbutikker et verktøy som kan hjelpe; en plate hvor du setter deg, og et avtrykk av setemuskulatur vil være med å gi en pekepinn.

Materialer

Hvor mye et sykkelsete koster, er i stor grad avgjort av hva slags materialer som brukes. Tradisjonelle og enkle sykkelseter har gjerne rails (eller stenger, om du vil), i stål. Dyrere seter har gjerne rails i titan, eller karbon for å spare vekt. Setene kan være trukket både i skinn og syntetisk materiale.