Sykkelseter

Et godt sykkelsete gjør underverker for syklingen din. Et komfortabelt sete reduserer ubehag i baken ved sykling og er også effektivt for å unngå gnagsår. Å velge rett sete er vanskelig, men verdt det når du finner det perfekte sykkelsetet for deg.

Sist oppdatert: 6. oktober 2021 kl 18.17
sykkelsete terrengsykkel stisykkel
SYKKELSETE: Sykkelseter kommer i mange fasonger og varianter.

Her kan du lese tester av seter og sadler til sykkelen din. I dag fins det seter for menn og for damer. Ettersom vi er anatomisk forskjellige "der nede" kan det hende dette er en god løsning for deg hvis du sliter med å finne riktig sete.

Setebredde er også noe man bør ta høyde for. Vi har testet flere ulike sykkelseter fra blant annet Fabric som leverer ulike type seter i flere prisklasser.

Form og fasong

Sykkelseter kommer i en mengde ulike former og fasonger. I de senere år har det vært en trend hvor man ser at setene har blitt både litt kortere og bredere.

Så hvordan finner du ut hvilken bredde du bør ha? Her har flere sykkelbutikker et verktøy som kan hjelpe; en plate hvor du setter deg, og et avtrykk av setemuskulatur vil være med å gi en pekepinn.

Materialer

Hvor mye et sykkelsete koster, er i stor grad avgjort av hva slags materialer som brukes. Tradisjonelle og enkle sykkelseter har gjerne rails (eller stenger, om du vil), i stål. Dyrere seter har gjerne rails i titan, eller karbon for å spare vekt. Setene kan være trukket både i skinn og syntetisk materiale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreslått innhold

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen