Etter at UCI har publisert terminlisten for terrengsykkelritt med UCI-status for 2020, er sted of dato for den norske rundbanecupen klart. 

For første gang siden 2012 på en årrekke er det ikke Fiskum IL som står for Norgescupåpningen i april. I 2020 er sesongåpningen tildelt Vigrestad SK på Jæren. 

Annonse

 – Vigrestad SK har åpningsrittene i 2020, og det er veldig gledelig at vi igjen får ritt i Norgescupen på Sørvestlandet. Samtidig retter vi en stor takk til Fiskum IL, og alle ildsjelene der for mye snømåking og flotte arrangementer. De har arrangert sesongåpning i NC Rundbane hvert år fra og med 2013 til og med 2019. De har lagt ned en fantastisk innsats og bidratt sterkt til utviklingen av NC Rundbane, sier Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF.

Fem av 11 ritt i Oslo
Oslo-klubbene SK Rye og IF Frøy arrangerer hele fem av de 11 rundene neste år, fordelt på to ritthelger: Den første er SK Ryes tradisjonelle 3-dagers UCI etapperitt i starten av mai. I tillegg blir Oslo Terrengsykkelfestival i august en del av Norgescupen, med to ritt i august. 

Som de siste par åra er det Halden CK som arrangerer Norgescupfinalen med ritthelga Karl XIIs rittet også i 2020. 

– UCI-kategori, format og øvelse er ikke helt på plass for alle helgene foreløpig, men datoene og arrangørene for 2020 er klare, sier Karbøl. 

Slik blir Norgescupen rundbane 2020
NC 1-2: 18.-19. april - Haugstadskogen Open, Vigrestad SK
NC 3-5: 1.-3. mai - Rye Terrengsykkelfestival, SK Rye
NC 6-7: 5-7. juni - Lillehammer MTB Weekend, Lillehammer CK
NC 8-9: 22.-23. august - Oslo Terrengsykkelfestival, IF Frøy
NC 10-11: 5.-6. september: Karl XII rittet, Halden CK/Idd SK

NM rundbane arrangeres 4.-5. juli av Brumunddal SK i deres nye anlegg på Veldre Sag. 

Les også: 
Brumunddal arrangerer rundbane-NM 2020 
Brumunddal fikk 450 000 til terrengsykkelanlegg 

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor.