Eskil Evensen-Lie vant herreklassen i det 100km lange rittet med over fem og et halvt minutt ned til klubbkompisen Emil Hasund Eid på andreplass, mens Jeanette Persson vant dameklassen med nesten tre og et halvt minutts margin på Stine Hasund Eid.  

– Jeg følte meg veldig bra idag. kjørte sammen med de andre halvveis opp i første lange bakke, men det gikk for sakte så måtte bare prøve å kjøre. Jeg kjørte cirka 10 mil alene og økte luken hele veien, sier Evensen-Lie, som også satte ny løyperekord.

Annonse

– Jeg er veldig fornøyd med denne seieren. At jeg greier å kjøre alene og øke nedover, viser at jeg har gjort bra framskritt fra det første Norgescupritt jeg kjørte, sier han.

I dameklassen forteller Persson at de tøffe forholdene med regn og kaldt vær gjorde rittet til en kamp mot hodet.

– Jeg kjørte veldig safe nedover i dag, for jeg har punktert her før. Ellers fikk jeg fine luker i bakkene, og i terrengpartiet på Atrå fikk jeg kjørt greit og sanket ett minutt til, sier den nybakte norgesmesteren.

 – Men det var totalt sett et trygt og godt arrangement. De er flinke til å arrangere ritt her, været kan ingen for, sier hun.

Nå legger Persson inn en solid treningsbolk slik at formen er tipp-topp til Birkebeinerrittet siste helga i august.  

Les også: Hagen og Persson spurtet om NM-gullet 

Topp 3 kvinner elite
1. Jeanette Persson, CK Nittedal/Team Milsluker’n, 4:45:06
2. Stine Hasund Eid, Kloppa Offroadklubb, 4:48:24
3. Linda-Kristine Bjerke, Glåmdal SK/Hedmark Terrengsykkel, 4:48:45

Evensen-Lie, som ledet Norgescupen før dagens runde, var inne på 3:58:09, og var også den eneste som snek seg under firetimersgrensa på dagens ritt.

Les også: Haraldseth beste norske i Cykelvasan 

Topp 3 menn elite
1. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb, 3:58:09
2. Emil Hasund Eid, Kloppa Offroadklubb, 4:03:50
3. Sondre Linstad-Hurum, Kristiansands CK, 4:04:36

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Eskil Evensen Lie NC 2016 Snorre Veggan
Eskil Evensen-Lie vant Helterittet, som var fjerde av fem Norgescuprunder i år, med over fem og et halvt minutts margin. Foto: Snorre Veggan

Eskil Evensen-Lie vant Helterittet, som var fjerde av fem Norgescuprunder i år, med over fem og et halvt minutts margin. Foto: Snorre Veggan