Linn Gustafzzon vant damenes Norgescupritt med drøyt to minutters margin til Elisabeth Sveum, mens Marit Sveen ble nummer tre etter at hun punkterte omtrent halvveis i rittet. 

– Jeg hadde ikke like bra bein i dag som på fredag. Da var det bare å kjøre på. I dag var det litt klam luft, og det gjør at jeg blir litt pesete i pusten, og da blir det også en tyngre følelse. Jeg holdt følge med Linn og Marit den første runden, men så seg de gradvis ifra meg. Men jeg tar med meg at jeg syklet bra teknisk i dag, sier Sveum. 

Annonse

Sveum tok sin første Norgescupseier for sesongen på fredag. Da var det kortbane, og rittet fungerte også som uoffisielt Norgesmesterskap i kortbane. 

Rundbanerittet i dag var sjuende runde av årets Norgescup, og siste cuprunde før NM i Son om tre uker. 

– Jeg gleder meg til NM. Jeg liker løypa i Son, selv om klatrebakken der er tung. Men jeg kjenner at kroppen begynner å komme i form nå, og det er gøy. Jeg trente mye inn mot sesongstart, så jeg slet litt med de første Norgescuprundene. Men nå begynner jeg å slippe opp litt mer på treninga, sier Sveum, som også sykler Nordisk mesterskap i Borlänge i Sverige kommende helg.  

Topp 3 kvinner senior
1. Linn Gustafzzon, Sverige, 1:37:49
2. Elisabeth Sveum, Kloppa offroadklubb, 1:39:51
3. Marit Sveen, Romeriksåsen SK/Sørensen Racing, 1:44.14

I juniorklassen vant Helene Marie Fossesholm med over seks og et halvt minutts margin. 

Topp 3 kvinner junior
1. Helene Marie Fossesholm, Fiskum IL, 55:23
2. Margrethe Wettre Andreassen, Asker CK, 1:01:57
3. Ida Sofie Huseby, SK Rye, 1:09:07

Fullstendige resultater alle klasser https://live.eqtiming.com/48515

Landslagsoppgjør
I menn senior var det landslagsrytterne som gjorde opp om pallen, men det var langt fra noe spurtoppgjør. Anders Johannessen vant med nesten to minutter margin til Erik Hægstad på andreplass, mens Martin Siggerud var inne åtte sekunder bak Hægstad. Bak dem var det ytterligere halvannet minutt ned til fjerdeplassen. 

Topp 3 menn senior
1. Anders Johannessen, Soon CK, 1:33:46
2. Erik Hægstad, Lillehammer CK, 1:35:41
3. Martin Siggerud, Soon CK, 1:35:49

I menn junior tok Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK sin andre seier for helga. Han vant dagens rundbaneritt med 55 sekunder til rivalen Emil Ravnåsen Vangen fra Fiskum IL, og beholder ledertrøya i cupen. 

Topp 3 menn junior
1. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK, 1:05:32
2. Emil Ravnåsen Vangen, Fiskum IL, 1:06:23

Fullstendige resultater alle klasser https://live.eqtiming.com/48515