Ifølge Norges Cykleforbund velger arrangøren Tinn IL å avlyse det 100 kilometer lange Helterittet på grunn av usikkerhet rundt koronasituasjonen og gjenåpningsprosessen. 

I fjor var maratonklassikeren med start og mål på Rjukan ett av svært få ritt som ble gjennomført, til tross for koronapandemien. I år skulle Helterittet vært tredje runde i Norgescupen i maraton 2021. 

Helterittet har vært en del av Norgescupen i maraton i en årrekke, og har også fungert som NM i maraton flere ganger, sist gang i fjor. Da var det Hildegunn Gjertrud Hovdenak og Emil Hasund Eid som ble norgesmestere. 

Helterittet har vært arrangert siden 2010.  

Norgescupen i maraton skulle åpnet med Å i Heiane kommende lørdag, menn forrige uke måtte maratonklassikeren utsette årets ritt fra 5.juni til 24 juli.   

Mandag ble det klart at Grenserittet 2021 er avlyst. Grusklassikeren fra Strömstad til Halden skulle vært arrangert 21. august men er utsatt til 2022. 

Norgescup Terreng Maraton 2021
NC 1 - 24. juli: Å i Heiane, Birkeland, Birkenes IL Sykkel
NC 2 - 31. juli: Terrengsykkelrittet, Oslo, IF Frøy
NC 3 - 7. august: Helterittet, Rjukan, Tinn IL Sykkel
NC 4 - 13.-15. august: TransØsterdalen, Tynset, Savalen SK
NC 5 - 4. september: Hanekamp/Rypejakta, Mjøndalen, Eiker CK

Helterittet 2021 avlyst
NORGESMESTERE: Emil Hasund Eid og Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant Helterittet, som var NM maraton 2020. Foto: Sondre Kristiansen