Knut Erik Nesteby var inne på 3:08:28, mens Tor Halvor Bjørnstad Tuveng klokket inn et skarve sekund bak. Vidar Mehl fra Toyota Fuji Team sikret seg tredjeplassen med tida 3:09:06.

– Bersvenn (Støen) og Greg (Saw) tok teten etter cirka en halvtime, og da kunne Tor Halvor og jeg surfe litt på feltet bak, forteller Nesteby til Terrengsykkel.no.

Annonse

Da det var igjen rundt 25km satte Bjørnstad-Tuveng og Nesteby opp farten, og lenge var det fem i tetgruppa: Lars Granberg og Vidar Mehl fra Toyota Fuji Team og Torbjørn Svanstrøm fra Milsluker’n. Men da Bjørnstad-Tuveng skrudde opp farten opp mot Kikut andre gang falt konkurrentene som fluer.

– Vi kjørte sammen ned slalåmbakken, og derfra og inn var det lagtempo. Det var litt artig, for da vi syklet rundt her i går kveld snakket vi sammen om hvor vi skulle dra på og hvor vi skulle bytte, og så slo det til på en prikk i dag, gliser Nesteby.

Både Nesteby og Bjørnstad-Tuveng elsker seige motbakker, og dem er det nok av i Skarverittet. – Dette er en løype som passer oss veldig godt, sier Nesteby ivrig. 

– Jeg var jo sinnssykt skuffet i fjor da jeg ble sjuk rett før Skarverittet, og Tor Halvor også ble sjuk dagen før. Da hadde vi reelle sjanser til å få tre på pallen i NM, så dette var litt revansj, sier Nesteby tilfreds. 

Topp 3 menn NC 85km
1. Knut Erik Nesteby, Team Helios-DBS, 3:08:28
2. Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, Team Helios-DBS, 3:08:29
3. Vidar Mehl, Toyota Fuji Team, 3:09:06

Topp 3 kvinner NC 85km
1. Heidi Sandstø, Team Cityride, 3:40:02
2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, CK Nesset, 3:40:53
3. Mari Trønnes, Ottadalen SK, 3:46:59

Fullstendige søkbare resultater 

Skarverittet var siste runde i Norgescupen maraton 2014, og for Helios-DBS-gutta er pallen på Geilo i ferd med å bli en årlig tradisjon. I fjor tok Anders Fiskvik seieren i det 85km lange rittet, som da også fungerte som Norgesmesterskap maraton.

Med seieren i dag sikret Heidi Sandstø seg sammenlagtseieren i Norgescup maraton 2014. For gutta var Norgescupen 2014 imidlertid avgjort lenge før Skarverittet, selv om Skarverittet er siste runde i Norgescupen. Etter Helterittet i august var det ingen som var i nærheten av Carl Fredrik Hagen fra Team Oslo Sportslager. Hagen deltok heller ikke på Skarverittet i dag.