– Jeg er oppdaling, og dette er hjemmebane for meg, så jeg merket at jeg var litt nervøs i dag. Det var mange som var ute og heiet, og mange som syns det var bra at en fra Oppdal vant rittet, sier Sigurd Mellemsæter etter rittet.

Rundbanespesialisten, som til vanlig har base på Lillehammer og sykler med landslagseliten, hadde lagt en slagplan for dagen.

Annonse

– Jeg har syklet en del i denne løypa nå, og første halvdel går stort sett på vei, så der er det vanskelig å komme i fra. Men på andre halvdel er det mye sti, så jeg kjørte på med en gang, og på et knoteparti etter omtrent 20 minutter fikk jeg ei luke. Den holdt helt inn, sier han.

Les også: Ungdomsbølgen i Birken 

Mellemsæter roser arrangøren for omleggingen.

– Den nye løypa er morsommere for alle. Det er et terrengritt nå, men det er ikke så teknisk vanskelig heller, så passer bedre for flere folk og er fint for de som vil teste ut om de liker terrengsykling. Og for oss i eliten er det moro med masse flytstier, sier han.

Les også: Sykkelenern legger om profilen 

Topp 3 menn elite
1. Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK, 1:52:35
2. Per Buttingsrud Aas-Eng, TVK, 1:52:54
3. Rasmus Strand, TVK, 1:55:11

Topp 3 kvinner elite
1. Ingrid Lorvik, CK Victoria Elite, 2:04:30
2. Solrun Sæter, CK Victoria Elite, 2:09:35
3. Marie Flataas, CK Victoria Elite, 2:13:13

Fullstendige resultater alle klasser 

Over forventning
Martine Hårstad i arrangementskomiteen er godt fornøyd med både oppmøtet og tilbakemeldinger på den nye traséen.

– Vi har fått veldig mye hyggelige tilbakemeldinger på løypa i år og det var til slutt 639 deltakere, selv om vi arrangerer vårt ritt samme dag som Grenserittet. Det er en liten nedgang, men den er ikke kjempestor sammenliknet med det mange andre ritt opplever. Og det ble dobbelt så mange deltakere som vi hadde på mandag, så vi er kjempefornøyde, sier Hårstad.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: