Storulvån-Sylan

Storulvån

Sist oppdatert 27. november 2010 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Åre
  • Lengde: 40-50 km
  • Tidsbruk: 5+ timer
  • Vanskelighetsgrad: 4. krevende

Slik kommer du dit

Fra Vernes kjør mot storlien etter storlien ta av mot storulvån høyre side.Fra Verdal kjør til krysset på E75 ta av mot storlien før storlien følg skilting mot storulvan venstre side!

Endepunkt

Storulvån

Terreng

Høyfjells terreng95 prosent sykkelbartfin brei sti for det meste en del planke kjøring !

Rutebeskrivelse

Fra storulvån får man ca 3 km med stigning på tekninsk sti ,krever god kondisjon å klare hele. men meget morsom,og passe bratt!Så kommer du til en skille vei som er godt merket (Sylan 13km - blåhammern 10 km) Det er flere valgmuligheter men disse er ikke prøvd!herfra er det rimelig flat med en del plankekjøring, ca 1km ,så får man en fin nedkjøring til en stor bro !Så begynner en lang ganske slakk stigning på 3 km medmange fine ganske enkle oppover crux .Halveis (8km )kommer man til en liten hytte som er åpentfor allmenheten ,her kan man raste viss været er surt .. den er ubetjent.Nå kommer et rimmelig flatt parti på ca 3 km med mange fine partier .Du kommer nå til en bro og et veiskille med skilting mot sylan fjellstation m,mEtter broen begynner nye 3 km stigning mot fjellstationen, den begynner med en skikkelig rock garden !(1km)den er sykkelbar men vi gikk ,siste 2 km frem er sykkelbar.Det selges mat på stasjonen ! beregn ca 3,5 time på å komme hit !Videre så skal du sykle samme vei tilbake til broen !dette er en meget morsom/fin nedkjøring med et skikkelig steinparti på slutten !Nå følger du skilting mot Blahammern fjellstation,det begynner med ca 4 km stigning så får man et variertterreng med mange fine opp og nedkjøringer og crux !man kommer så til et nytt kryss ,her er det sklitet til Blåhammern og Storulvån ,vi t0k stien mot Storulvån!du vil nå komme til et myrparti ca 1km hvor pushbike må påregnes .Nå får du en meget bra nedkjøring ca 2 km ned til et elve delta ,her er et nytt kryss her har du mulighet å sykle mot blåhammern også . Vi fulgte stien mot Ulvån, 6 km den begynner med flat flytsti i høyklasse 2km den Går over i steinete crux (nydelig) og avsluttes med en fantastisk nedkjøring mot Ulvån 3km ..Dagen ansluttes med Ulvåns eminenete treretters middag dette må bare prøves !Bedre en dette blir det ikke !

Publisert 14. september 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 27. november 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen