Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til landeveisrittetFestival Luxembourgeois du Cyclisme Feminin Elsy Jacobs, som arrangeres 28-30. april.

Det tre dager lange etapperittet åpner med prolog på 2.3km fredag 28 april, etterfulgt av to fellesstarter. I mars syklet Dahle Flesjå sitt første ritt for landeveislandslaget, og landslagsleder Carl Erik Pedersen er spent på hvordan terrengdronningen vil prestere i Luxemburg.

Annonse

– Jeg er spent på om Gunn-Rita Dahle Flesjå har tatt et nytt steg etter landeveisdebuten i Spania tidligere i år, sier han i en pressemelding fra NCF.

Les også: Gunn-Rita tatt ut på landslaget 

43-åringen, som har over 20 år bak seg på verdenscupnivå i terrengsykling, har uttalt at hun håper å kvalifisere seg for en plass i den norske landslagstroppen når Bergen arrangerer landeveis-VM i september.

– Jeg vet jo at det ikke er bare å spasere inn der og melde seg på til VM. Jeg må kvalifisere meg. Men jeg planlegger å være litt med landslaget framover og håper jeg kan få kjøre fellesstarten i VM, sier Dahle Flesjå.

Disse sykler for Norge i Festival Luxembourgeois du Cyclisme Feminin Elsy Jacobs
Susanne Andersen, Stavanger SK/Hitec Products
Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products
Ingrid Moe, Bergen CK
Kirsti Ruud, Bærum OCK
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/ Team MERIDA Gunn-Rita
Thea Thorsen, Ringerike SK/Hitec Products

Troppen består av både rutinerte og ferske ryttere.

– Det er et spennende lag med flere ryttere jeg er ekstra spent på. Jeg tror Vita kan gjøre det veldig bra sammenlagt. Ellers tror jeg første etappe kan passe en rytter som Susanne bra, og at hun kan kjempe om en pallplass, sier Pedersen.

Les også: Gunn-Rita fortsetter på Merida 

Tidenes mestvinnende
Dahle Flesjå har vunnet 28 mesterskapsmedaljer så langt i karrieren, derav 10 VM-gull, det siste i 2015, og åtte EM-gull. Hun har vunnet 29 verdenscupritt, senest i 2015, og er den mestvinnende utøveren i terrengverdenscupens historie.

Dahle-Flesjå er også tidenes mest-vinnende kvinne i Birkebeinerrittet med ni seiere i eliteklassen, senest i 2016. Da hun kom til start på Rena nærmest direkte fra OL i Rio, der hun endte på 10.plass.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.