Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer fire totalt i det fire dager lange etapperittet på Kypros sist helg, men var innom samtlige trinn på pallen i løpet av rittet.

En punktering i etapperittets tempoprolog på torsdag der det gikk flere kilometer før Dahle Flesjå fikk fikset hjulet, gjorde at hun endte på 26. plass på etappen og kostet henne pallen sammenlagt.

Annonse

Bedre dag for dag
Etapperittet fortsatte med en 52.2km point-to-point etappe på fredag, der Dahle Flesjå kjørte inn til tredjeplass og sesongens første pallplass.

– Det var fine stier og sykkelen var perfekt, sier Dahle Flesjå på Facebook.

Lørdag ble det andreplass til Dahle Flesjå etter spurtoppgjør om den 66.2km lange etappen, og søndag avsluttet hun rittet meg gull på rundbaneetappen.

– Rundbane er mer min greie på denne tida av året, sa hun etter seieren.

Totalt holdt de tre pallplassene altså til fjerdeplass sammenlagt.

Les også: Gunn-Rita fortsetter på Merida 

Fullstendige resultater 

Etter at Multivan Merida-laget ble lagt ned etter sesongen 2016, satser Dahle Flesjå i år med sitt eget UCI-lag, men fortsatt på Merida sykler.

Les også: Gunn-Rita: – Det blir en spennende prosess 

Penser gradvis over på maraton
Denne sesongen er det VM i rundbane i Cairns som er hovedmålet, samt å kvalifisere seg til å kjøre landeveis-VM på hjemmebane i Bergen. Deretter kommer terrengveteranen til å fokusere mer og mer på maraton.

– Etter hvert kommer jeg nok til å gå mer og mer over til maraton, og det vil spille en rolle for hvem vi signerer med nå. Det er fantastisk mange spennende maraton i Skandinavia som vi har lyst til å satse på, sa Dahle Flesjå da det ble klart at Multivan Merida skulle legges ned etter 2016.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.