Terrengdronningen endte til slutt på andreplass, bak Annie Last som tok sin aller første verdenscupseier. Gunn-Rita Dahle Flesjå var med i kampen om seieren helt til målstreken, og er godt fornøyd med rittet.

– Det var en topp dag her i Lenzerheide. Jeg ga ungjentene litt å tygge på, og neste gang skal jeg kjempe enda hardere. Men det var veldig moro å se unge Annie Last ta sin første seier, og jeg fortalte henne etter rittet at hun har mange artige år å se fram til, sier Dahle Flesjå etter søndagens ritt i Sveits. 

Annonse

Topp 3 kvinner
1. Annie Last, Storbritannia, 1:29:10
2. Gunn-Rita Dahle Flesjå, Norge, +13 sekunder
3. Yana Belomoina, Ukraina, + 27 sekunder

Fullstendige resultater

Nino Schurter vant herrenes eliteklasse.

Med helgas andreplass ligger Dahle Flesjå nå på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. Under verdenscuprunden i Andorra forrige helg kom hun på tredjeplass. Yana Belomoina fra Ukraina leder verdenscupen.

Les også: Gunn-Rita på tredjeplass i verdenscupen 

Sterke unggutter
Søndag formiddag syklet de norske landslagsgutta inn til sterke plasseringer i U23-klassen. Petter Fagerhaug kom på sjetteplass i Lenzerheide, og Erik Hægstad lå lenge sammen med Fagerhaug men endte til slutt på 19. plass.

På forrige runde i Andorra første helga i juli, ble Hægstad beste norske med åttendeplass og karrierebeste i verdenscupsammenheng.

Les også: – Det meste funka i dag 

Fagerhaug, som åpnet verdenscupsesongen med seier i Nove Mesto i mai, ligger nå på tredjeplass sammenlagt, mens Hægstad ligger på 16. plass. Det holder likevel til startposisjon i andre rekke.

Martin Siggerud debuterte i verdenscupsammenheng på seniornivå, og syklet inn til 47.plass. Eskil Evensen-Lie veltet like etter start og fikk ikke vist hva han er god for på helgas runde. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.