Test av Qloom Cooglee sykkeltrøye

Å ha en tynn, langermet trøye i sykkelgarderoben, burde vært obligatorisk. Det mener iallfall Terrengsykkels tester etter å ha testet «Cooglee long sleeves» fra Qloom denne våren. Les testen!

Sist oppdatert: 3. juli 2013 kl 00.00
PERFEKT FOR NORSKE FORHOLD: «Cooglee long sleeves» fra Qloom har flere egenskaper som passer perfekt for norske forhold: Den holder deg varm en kald sommerdag og beskytter mot grankvister. Foto: Qloom. ch.
PERFEKT FOR NORSKE FORHOLD: «Cooglee long sleeves» fra Qloom har flere egenskaper som passer perfekt for norske forhold: Den holder deg varm en kald sommerdag og beskytter mot grankvister. Foto: Qloom. ch.
Lesetid: 3 minutter

Man skulle gjerne ønske sommerferie i Norge var synonymt med kort-kort. At solen skinte og at temperaturene lå rundt 20 grader. Slik er det imidlertid ikke alltid, og man må være like forberedt på regn og ti grader, kanskje fem. At man kan få en like bra tur uansett vær, er likevel sikkert. Så å la seg bure inne på grunn av litt guffent regn og mørke skyer, er ikke å anbefale. Ingen ting er mer utfordrende enn sleipe stier og glatte berg. Og er det overskyet, slipper man iallfall den stekende solen i ansiktet. Det gjelder å se det positive i en hver situasjon, er det noen som sier. Uansett vær og føre; skal man få en bra opplevelse, gjelder det å kle seg riktig. For Terrengsykkels tester vil det i hovedsak si å ikke begynne å fryse. Da er Cooglee fra Qloom perfekt på en typisk norsk «sommerdag».

Trøyen fra Qloom er ikke tykkere enn en vanlig kort-kort sykkeltrøye, noe som gjør at man ikke koker selv om solen mot alle odds skulle finne på å titte frem. Samtidig har den lange ermer. Dette har sine fordeler: For det første slipper man å fryse på armene. Og for det andre slipper man å bruke de mer eller mindre komfortable «armene» som forlenger en vanlig kort sykkeltrøye. Det er selvsagt mer behagelig ikke å ha strikker og sømmer som gnager på overarmen, enn å ha det.

Trøyen har innsving og sitter tett. Det er glidelås hele veien. Denne er ikke alltid like samarbeidsvillig. Trøyen har et frisk utseende og matcher perfekt til shortesen Four mile i samme serie. Materialet puster godt og tørker fort, samtidig som det er slitesterkt og tåler å skrape bort i litt av hvert. På ryggen er den en enkelt lomme med plass til nøkler, men ikke så mye mer.

Les testen av shorten her!

Et annen fordel med en lang og tynn sykkeltrøye som gikk opp for Terrengsykkels tester, var beskyttelsen mot kvister og kvaster. Vanligvis må man regne med en eller to rifter i det øvre hudlaget på armene når man kommer hjem fra stitur. Med lange armer unngår man det. Gjett om det er populært når man skal gå i sommerkjole senere på dagen!

Å ha en langermet sykkeltrøye i garderobeskapet, burde nesten vært obligatorisk. Har du vurdert om det er en god idé å skaffe seg en slik? Da burde du gjøre tanker om til handling. Du kommer ikke til å angre, for norsk sommer er og blir norsk sommer. I tillegg til at du unngår skraper opp etter armene, og ikke trenger å være bekymret for hvordan armene kommer til å se ut når du skal ta på sommertøyet senere på dagen.

 

Plusser:

  • Lomme med glidelås på ryggen. Perfekt til nøkler.

  • Tøft design med innsving.

  • Lett og behagelig materiale.

  • Finnes i ulike farger.

 

Minuser:

  • Modellen er noe lang i livet og kan krølle seg opp.

  • Litt vanskelig glidelås som setter seg fast innimellom.

 

Les mer om Cooglee long sleeves fra Qloom her!

 

 

Publisert 3. juli 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 3. juli 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen