– Bildene er fra vårklassikeren Egga i Mølmannssdalen. Selv om det sies at det ikke er noe som heter vår her, så er det dette partiet i Mølmannsdalen som først blir sykkelbart når vinteren begynner å slippe taket før sommeren melder sin ankomst. 

Det sier Maren Todal, som er ivrig stisyklist og sykkelguide, bosatt på Røros.

Annonse

Røros er kanskje mest kjent for kalde vintre, men det finnes et stort nettverk av stier som er fine for terrengsyklister. Mølmannsdalen er et område i kort avstand fra sentrum som blir tidlig bart. 

Todal fremhever også Mølmannsdalen for dem som vil besøke Røros med stisykkel. Her har hun også arrangert sykkelcamp for jenter. 

Les flere stisykkelnyheter her. 

– Mølmannsdalen er et lite eldorado av furunålsstier med få tekniske utfordringer, og mange partier som gir god flyt. Etterlengtet lyd av knaster på tørr furu og lukten av sommer, gjør at det er her stisyklistene treffes i mai-juni, før vi begynner å tråkke oss høyere opp til fjells. Det tidvis kuperte terrenget gjør at det kan være en brutal, men veldig bra start å begynne å trene opp kondisjonen etter en lang vinter. Det fine med Mølmannsdalen er at det passer ulike ferdighets- og kondisjonsnivå alt ettersom hvor en tar turen.

stisykling-røros-1
IVRIG: Maren Todal er både ivrig stisyklist og terrengsykkelguide. Nå har sesongen akkurat kommet i gang på Røros. Foto: Privat