Frøyslandstjønna-Flovarden-Hjorteland-Frøyslandstjønna

Start turen ved Frøyslandstjønna

Sist oppdatert: 8. juni 2021 kl 15.55
Frøyslandstjønna-Flovarden-Hjorteland-Frøyslandstjønna
Frøyslandstjønna-Flovarden-Hjorteland-Frøyslandstjønna

HVOR?

  • Kommune: Mandal
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør fra Mandal sentrum i retning Gjervoldstad. Etter ca 1,5 km finner du en butikk i et kryss. Hr tar du til høyre og finner parkeringsplass på venstre side etter et par hundre meter.

Endepunkt

Samme

Terreng

Variert og småkupert. Litt traktorvei og grus, men mest finfin stisykling.

Rutebeskrivelse

Denne turen har samme utgangspunkt som turen til Hålandsvarden og kan godt kombineres med denne. De første kilometerne er også de samme.

Når du er ferdig med den første klatreetappen og kommer opp på et stort jorde tar du ned til høyre i kanten av dette. Her er stien merket med blåmaling og det er få muligheter for å sykle feil.Denne løypa er egentlig ei rundløype og du vil derfor ende opp samme sted uansett hvilken vei du måtte velge.

Før eller siden kommer du til et kryss. Her følger du pila i retning Flovarden og begynner med en liten klatreetappe før det flater ut og du har litt småkupert terreng i et par kilometer. Det er bare å følge merkingen og gi bånn gass. Før eller siden vil du komme til en liten kolle hvor merkingen tar ned til venstre. Her må du holde til høyre og komme deg ut mot ”kanten av stupet” Det kan være litt vanskelig å finne stien nedover, men det er bare en mulighet og den gir deg en fin utforkjøring. Midt i utforkjøringen kommer du til et T-kryss i en bakke. Her må du ta opp til høyre for at du skal ende opp der bilen står. Nå er det bare å følge på nedover. Stien blir etter hvert til en grusvei og ender til slutt opp på asfalt. Ser du rett fram vil du se en traktorvei som går skrått opp til høyre rett ved et bolighus.

Følg denne i et par hundre meter og du vil snart kjenne deg igjen fra starten av turen. Følg stien tilbake langs ”stemmen” og du er forhåpentligvis godt fornøyd og (litt) sliten.

Publisert 9. november 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 8. juni 2021 kl 15.55
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen