Scott

Terrengsykkel har testet flere sykler fra Scott, og i denne listen har vi samlet noen av dem.

Sveitsiske Scott har produsert sykler i en årrekke, og i de senere årene har de kanskje blitt aller mest kjent som merket verdens raskeste rundbanesyklister Nino Schurter og Kate Courtney sykler på.

Spesielt med Schurter som pilot, har rittfulldemperen Spark dratt inn mange verdenscup- og mesterskap-førsteplasser med startnummer på. 

Scott har også markert seg på enduro- og stisykkelfronten med syklene Ransom og Genius som vi har testet. 

Twinloc-teknologien som lar deg strupe til vandringen på bakdemperen og endre sykkelens karakter har Scott brukt på flere av de fulldempede syklene sine. 

MTB Scott test review

Scott stisykler

Stisykkelen Scott Genius har som rittfulldemperen Spark mulighet til å endre sykkelens karkater med en bryter på styret som reduserer vandringen på bakdemperen.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
Test av Scott Genius 950

Test av Scott Genius 950

Scott Genius 950 er en elegant stisykkel med matt svart aluminiumsramme som på avstand kan se ut som karbon. Den har store 29-er hjul og grove dekk.
TERRENGSYKKEL.NO

Test av nye Scott Genius

Scott har nok en gang fornyet sin stisykkel Genius. Har de truffet blink? Terrengsykkel testet Genius 900 Tuned i italienske alper.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.8/10
VÄRLDSMÄSTERCYKELN: Både svenske Crescent og Eddy Merckx har vunnet VM-titler på oransje sykler. Scott Spark har de siste årene vunnet alle de viktigste rundbanerittene.

Test av Scott Spark RC 900 Team

Scott Spark RC 900 Team er rittsykkelen som ikke trenger noen nærmere introduksjon. Den er i 2019 konkurransesykkelen til verdensmester Kate Kourtney.
TERRENGSYKKEL.NO
KJENT DESIGN: Scott Spark 29 RC beholder mange av de samme designelementene vi har sett fra tidligere rittsykler.

Test av Scott Spark 29 RC

Den opprinnelige Scott Spark i 26 satte i sin tid en ny standard for lette rittfulldempere, og er blant tidenes mest suksessfulle i kategorien. Hvordan er den med store hjul?
TERRENGSYKKEL.NO
skala
9/10
Scott Spark RC Team Issue 2022

Test av Scott Spark RC Team Issue 2022

Scotts helt nye Spark har integrert bakdemper og 120 mm vandring foran og bak. Er forskjellen mellom sti- og rittsykkelen nå visket ut?

Scott downhill og endurosykler

Ransom er en sykkel med lang historie, men grunntanken fra den aller første utgaven er holdt ved like, sykkelen har mye vandring men kvikke egenskaper, og den særegne Twinloc-bryteren som kan komme godt med når man skal spurte til målstreken i enduroritt.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.7/10
ELEGANT PROFIL: Scott Ransom ser stram og solid ut. Frontrammen i karbon glir nesten sømløst sammen med bakrammen i aluminium.

Test av Scott Ransom 910

På Scotts nye endurosykkel Scott Ransom 910 får vi Scotts unike Twin-Lock-teknologi med fjernstyrt låsing av begge demperne på en gang.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
JUSTERBAR: Scott holder på sin TwinLock-funksjon også på enduromodellen Ransom. Dette gir noe mer allsidighet. Ransom er kompakt og lettsyklet fra første tråkk.

Test av SCOTT Ransom 900 Tuned

Scott Ransom 900 Tuned er testens mest lettbeinte sykkel og vil være et allsidig verktøy for en finslepen enduroteknikker som vet å plassere sykkelen.

Scott elsykler

Med Alpene som bakgård er det ikke rart at sveitserne har satset tungt på sykler som kan gi deg litt ekstra assistanse til toppen.

Scott har elsykler både i hardtail-utgaver og fulldempede stisykler.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.3/10
test scott elsykkel

Test av Scott Genius E-ride 920

FIN OG SLAK MED OVERFLØDIG SPAK: Sveitsiske Scott var tidlig på ballen når det kom til stisykler med el-assistan- se. El-versjonen av Genius kommer med Shimano-motor og integrert batteri.