Orbea

Orbea er et sofistikert spansk sykkelmerke med skikkelig stamtavle og røtter tilbake til 1840. I dag lager de sykler i toppsjiktet. Her er våre tester av terrengsykler fra Orbea.

Orbea har sine røtter til den baskiske delen av Spania, og med det en stolt og litt annerledes industritradisjon. Selskapet har røtter tilbake til det 19. århundre og produserer i dag high-end sykler i de fleste kategorier.

Orbea er eid av Spanske Mondragon, også kjent som verdens største samvirkelag, og produserer fremdeles en andel av syklene sine i Spania. 

Orbea er kanskje mest kjent som leverandør av landeveissykler, men har også en aldeles respektabel satsing på terrengsykkel, og ikke minst elsykkel for terreng. 

Her har modeller som Orbea Oiz og Occam vært kjente stisykler, mens Rallon er enduromodellen.

Orbea terrensgykkel

Orbea endurosykler

Blant grovere sykler fra Orbea har vi hatt gleden av å testen Orbea Rallon i vår store endurosykkeltest.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
LEKKER BASKER: Orbea Rallon har en flott karbonramme og deler fra øverste hylle. Prisen er også ganske stiv.

Test av Orbea Rallon Team

Vi har testet den nye sykkelmodallen til Bastiske Orbea. Endurosykkelen Orbea Rallon Team har en spesiell rammekonstruksjon allsidige egenskaper.
TERRENGSYKKEL.NO
Orbea Rallon 2022

Nye Orbea Rallon er slakere og lengre

Baskiske Orbea har modernisert endurosykkelen Rallon for å takle utfordringene i moderne endurokonkurranser. Lengre, slakere og med smart oppbevaring er helt i tiden.

Andre sykler fra Orbea

Vi har også fått testet hardtailen Orbea Laufey og grus/CX-sykkelen Terra.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.3/10
STIV OG SOLID: Orbea Laufey har 140 mm vandring i gaffelen. I tillegg gir de store dekkene og hjulene litt støtdemping. Moderne geometri og senkepinne gir god kontroll.

Test av Orbea Laufey H10

Orbea Laufey ser tøff ut. Den militærgrønne fargen, de kraftige rørene og de store dekkene gir sykkelen et voldsomt uttrykk. Sykkelen inviterer til heftige øyeblikk i skog og fjell.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.8/10
MED KONKURRANSEGENER: Orbea Terra føles som en landeveissykkel med ekstra dekklaring. Den flotte karbonrammen er utstyrt med supert GRX-drivverk fra Shimano for allsidige egenskaper både på asfalt og grus.

Test av Orbea Terra M30-D

Grussykkelen Orbea Terra M30-D har flott karbonramme. Karbonramma er utstyrt med drivverk fra Shimano for allsidige egenskaper både på asfalt og grus.
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå