FAKTA
  • VEKT: 9,5 kilo

  • PRIS: 32 000 kroner
  • STØRRELSE TESTET: 54
  • NETT: trekbikes.com
  • RAMME: Karbon
 m/IsoSpeed
  • GAFFEL: Karbon (m/skjerm- og bagasjefester)
  • STEM/STYRE: Bontrager Elite stem, Bontrager RL IsoZone styre

  • SETEPINNE/SETE: Bontrager Ride-Tuned setemast, Bontrager Montrose Comp sete
  • HJUL OG DEKK: Bontrager hjul, Schwalbe G-One 35mm dekk

  • DRIVVERK: Shimano 105 2x11, Shimano 105 34/50t krank
BREMSER: Shimano RS505
skala
8/10

Trek har lagt ned store ressurser for å utvikle støtdempende og effektive brosteinssykler med seier i landeveisklassikeren Paris-Roubaix og Fabian Cancellara i tankene. Og i Checkpoint har de, i likhet med Specialized, adoptert teknologien fra sin Roubaix-vinnende sykkel. Checkpoint SL 5 har karbonramme med Treks støtdempende konsept de kaller IsoSpeed. Systemet frikobler seterørets bevegelser i lengderetningen fra resten av rammen, slik at setet kan flekse mer bakover og nedover over ruglete terreng. Trek har tatt klare bikepacking-grep med grussykkelen Checkpoint, sammenlignet med søstersykkelen Domane. Checkpoint lar deg justere lengden på kjedestagene for å øke stabiliteten til turer med last, eller forkorte dem for å gjøre sykkelen kvikkere til landeveissykling. Vi valgte å bruke den i korteste innstilling slik den blir levert, men har du ambisjoner om å laste sykkelen tungt, eller bruke 27,5-tommer hjul og feitere dekk, er det fint å ha muligheten. Checkpoint har uansett god klaring til store dekk selv med store hjul. Bra!

ISOSPEED: Et lite ledd og et rotasjonslager frikobler seterøret fra overøret slik at det kan bevege seg en drøy centimeter frem og tilbake. Det gir økt komfort, men også en følelse av økt fraspark

Vår testsykkel i størrelse 54 kom med maks setehøyde på ca 73,5 centimeter. Pass på å få med deg ekstra høy setetopp fra forhandleren hvis du ønsker å sitte høyere enn dette. Våre testere på 176-178 cm likte lengden på 54-størrelsen, men ønsket noe høyere sete enn standardsetemasten tillater.
 I marka blir det umiddelbart klart at Trek Checkpoint er av de kvikkere syklene i denne testen. Den matcher nesten Rondo-sykkelen når det kommer til å gi følelsen av en landeveissykkel. Følelsen kommer sammen med trygg stabilitet og høy komfort i grussvinger med vaskebrett. Vi liker den snertne og responsive følelsen den kompakte geometrien gir. Komplett Shimano 105-gruppe er velfungerende og allsidig, men et nivå under et par av de andre syklene her. Todelt krank funker på de raskeste slettene og i de bratteste grusknekkerne, enten du sykler i klubbfelt eller søker deg innover stillheten i landskapet i ensomhet.

KVÆLERTAK: Stranglehold er navnet på Treks løsning med justerbar lengde på kjedestagene. Både for å gi økt dekklaring, men også for å gjøre sykkelen mer stabil ved behov

Trek Checkpoint sjekker av i alle boksene for hva vi ser etter i en grussykkel. Den er rask, den er komfortabel, og den gir deg et hav av muligheter til bikepacking med praktiske fester og justerbar geometri.

Er du på et noe strammere budsjett, anbefaler vi å sjekke ut den rimeligere aluminiumsmodellen ALR 5. Her får du ikke IsoSpeed-teknologien, men utstyret forøvrig er likt. Den koster 10 000 kroner mindre.

FESTEFEST: Checkpoint har en drøss med fester for vesker og stativ for deg som vil ha med deg mye på tur. Vaierføringen er forbilledlig ryddig.
PLUSS
Komfortabelt dempesystem Gjennomført utstyrspakke Mange muligheter for montering av ekstrautstyr Justerbare kjedestag
MINUS
Kort setemast kan by på utfordringer Noe rimelig utstyr for prisen Styrebukken er for kort og uten utsving
VURDERING
Utstyr mht pris
Komfort
Stabilitet
Sportslighet
Tursykling
Sykkelglede
Finish
Snitt