FAKTA
  • Specialized Flux 900:
  • Vekt: 183 gram
  • Pris: 1299 kroner
  • Specialized.com
  • Batteri: 2600 mAh
  • Styrke på maks: 900 lumen.
  • Batteritid på maks: 1.30 timer
skala
9/10

Specialized Flux 900-lykta består av 2 dioder med hver sin reflektor. Har du begge på lyser du på maks, og både smalt og bredt. Ønsker du å dimme ned kan du bruke den ene for langlys, eller den andre for bredere og sterkere lys helt nært.

DOBBEL DOSE: Specialized Flux 900 har to dioder og reflektorer. En spot og en som lyser bredt. Til sammen dekker de både nært og fjernt.

Specialized-lykta er skikkelig robust og har et flott feste som du raskt og trygt monterer på styret. Festet kan stå mens du tar med deg lykta for å lade, eller bare for å unngå tyveri, men det er også lett å flytte festet mellom sykler. Bra!

Lykta kan du montere foran, under eller over styret, slik at du lett tilpasser den andre ting på styret som computer eller styretaske. Lading av lykta gjøres via en micro-usb-kabel som stikkes inn bak et gummilokk på siden.

ENKEL TILGANG: USB-inngangen er på motsatt side av på/av-knappen. Den er lett tilgjengelig.

Specialized Flux 900 er laget i solid metall og gir et inntrykk av topp kvalitet. Lyset er både kraftig og klart, og har også sidelys for god synlighet. Knappen for veksling mellom lysets forskjellige nivåer og for å skru av og på er dessverre for liten, for flat og for vag til bruk med tjukke hansker. I tillegg ønsker vi oss bedre synlighet for hvor mye batteri det er igjen, og gjerne en indikator for hvilken innstilling vi faktisk har lyset i. Vi synes også det er irriterende og litt farlig å måtte klikke gjennom flere nivåer, inkludert blinkemodus for å komme fra nivå to og tilbake til full styrke. På grusturer i mørket blir det fort litt skummelt når du runder en topp og ønsker å gå fra sparebluss i motbakkene til full guffe nedover.

PLUSS
Solid og justerbart feste. Lykta kan lett tas av uten å ta av festet. Valg mellom vid eller spot på lavmodus. Dagblink. Lades til 90% på 1,5 timer.
MINUS
Ganske tung Vanskelig å trykke på knappen med hansker, Ingen synlig indikasjon på hvilken modus du er i, Må klikke gjennom hele menyen for å komme tilbake til full styrke Litt dyr.
VURDERING
Valuta
Helhetsinntrykk