XC5-skoene er komfortable på. Overlæret gir litt etter når du tar på deg skoen. Overlæret klemmer mykt, uten vonde punkter rundt foten. Det føles solid, fast og føyelig. Skoene er lave og smale i front, og ganske lave over vristen. Lissene gir gode justeringsmuligheter for føtter i de fleste høyder og fasonger. De er relativt tette, med små luftehull på hver side. 

Shimano-skoene er de eneste i denne testen med karbonforsterket såle. Området rundt klossen er laget i en karbonmiks for ekstra stivhet akkurat her. Dette øker komforten og motvirker at du kjenner pedalen gjennom skosålene. Forøvrig føles sålene ganske myke, på en god måte. Sålen er stiv ved klossen, men ganske myk ellers, dette gjør skoene gode både å trå og gå med.  

Yttersålen fra Michelin har to forskjellige gummiblandinger i knastene. I tillegg er partiet under fotbuen dekket av gummi. Dette gjør det enklere å stå på pedalene før du klikker inn. Skoene har muligheter for skruknotter i front hvis du skal løpe i gjørmete motbakker. På hælen er det en stor refleks. Foran er tuppen beskyttet med gummi, både under tuppen og rundt tærne.