– Løypa er både lang og variert, og derfor krevende, sier Knut Løkås, som er Bike Park Manager i Hafjell.

Riktignok er det gjort noen endringer siden VM i 2014, men Løkås mener den bør skille godt slik en mesterskapsløype skal.

Annonse

– Over 80 prosent er identisk med det som ble kjørt under VM, men det er lagt inn noen enklere linjer rundt de verste stipartiene og steinene. For de som sykler mye Norgescup er det ikke noe som er spesielt hårreisende eller vanskelig, men løypa har noen utfordringer, sier han, og legger til at de fikk gode tilbakemeldinger på løypa fra utøverne etter VM.

– Den er nok litt lenger enn de fleste utforløypene og den er veldig variert. Mens mange løyper har en karaktertype, så har denne litt av alt. Den har store hopp, vanskelige skogspartier, store doseringer, store gress-svinger og alt en utforløype burde ha, sier Løkås.

Nå er det bare den siste finpussen som gjenstår før NM kan dra i gang.

– Nå driver vi med gressklipping og klargjøring av de forskjellige partiene, og polstring av trær og andre skumle ting i nærheten av løypa, sier han.

Sterke felt
NM er ett av høydepunktene i sesongen, og det meste av Norgeseliten er påmeldt. Hilde Sangesland Strædet skal forsvare tittelen i dameklassen. I herreklassen er det regjerende Norgesmester Isak Leivsson som leder den fellesskandinaviske utforcupen, men han stiller ikke i helgas mesterskap. Det gjør derimot henrik Myhrvold og Grunde Kvålseth, som er henholdsvis nummer to og tre i cupen. 

Simen Smestad er  tilbake for å forsvare sin NM-tittel i juniorklassen. Juniortalentet Brage Vestavik mangler imidlertid, da han er opptatt med Crankworx i Canada samme helga.

Se startlista alle klasser her 

Les også: Slik gikk NM 2015 

Full kontroll
Løkås har etter hvert fått god rutine på å håndtere den praktiske gjennomføringen av store mesterskap.

– Det er SK Rye som tar seg av alt det administrative rundt NM. Vi leverer heis og løyper og alt det praktiske rundt arrangementet. Det gjorde vi med IK Hero da de hadde Norgescup her i fjor, og det har vi gjort når det har vært verdenscup og VM her også, så jeg føler at vi har grei kontroll, sier Løkås.

Han er såpass komfortabel med programmet og gjennomføringsplanen at ha håper å kunne delta selv. Norgescupen i Oppdal var et aldri så lite comeback for Løkås, som kjørte sin siste aktive sesong i 2014.

– Jeg håper å delta i NM, men hvis jeg gjør det, så må det bli litt på sparket. Det blir garantert litt jobb på meg rundt mesterskapet, men det ville være artig å være med, sier han. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: