– Planen min var å kjøre alt jeg kunne og få tatt ut alt. Jeg merket tidlig at jeg ikke hadde det ekstra og råe giret i bakkene. Men jeg kjørte ganske feilfritt teknisk, det er jeg stolt over, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå til Aftenbladet.

– Jeg har nok hatt råere dager de siste ukene på trening og intervaller. Men jeg fikk tatt ut alt og er egentlig ganske fornøyd etter å ha mestret denne løypa, legger hun til.

Annonse

Se Terrengsykkel-TV: Tester OL-sykkelen til Gunn-Rita  

Etter to av seks runder kjempet Gunn-Rita Dahle Flesjå fortsatt om pallen. Etter tre runder lå hun på fjerdeplass. På siste runde var det sjuendeplassen hun syklet for, men så tapte hun tre plasser på de siste hundre meterne og endte på 10. plass, over 3 minutter bak den svenske vinneren.

– Jeg hadde ikke noe mer. Jeg kjørte et smart løp trodde jeg, men det manglet det siste giret opp bakkene, sa Dahle Flesjå til TV 2 etter rittet.

Topp 3 rundbane kvinner, 6 runder
1. Jenny Rissveds, Sverige, 1:30:15
2. Maja Włoszczowska, Polen, 1:30:52
3. Catharine Pendrel, Canada, 1:31.41
--
10. Gunn-Rita Dahle Flesjå, 1:33.34

Fullstendige resultater 

Helt siden OL i London for fire år siden. Hun har jobbet systematisk mot Rio-OL, og all trening har vært forberedelse mot årets høydepunkt. Dahle flesjå er kjent for å være en som har kontroll på detaljene, og det er ikke forberedelsene det har skortet på. 

Les også: Bygger OL-løypa hjemme

Rundbane-VM i Tsjekkia i juni var en av de viktigste oppkjøringsrittene for Dahle Flesjå. Men der hadde hun ikke marginene på sin side. Rittet over allerede før hun hadde gjort unna startsløyfa. 

Les også: Dahle Flesjå krasjet ut av i VM 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.