Gunn-Rita historisk i Lenzerheide

En drøy uke etter hun tok gull i maraton-VM, klinte Gunn-Rita til med seier igjen - denne gangen i rundbane.

Sist oppdatert: 5. juli 2015 kl 13.27
Lesetid: 2 minutter

Les om Gunn-Ritas VM-seier i Val Gardena. 

Se rittskolens teknikk-tips her. 

Det var ekstremt varmt i sveitsiske Lenzerheide da rundbanerittet for damer startet. Storfavoritt- og Lenzerheide-innbygger Jolanda Neff åpnet knallhardt, men gikk på en smell i høyden og varmen. Det utnyttet Gunn-Rita og den regjerende rundbane-verdensmesteren Catherine Pendrel til det fulle, og dro fra. Jolanda Neff våknet til igjen etter et par runder, og begynte jakten på tet-duoen. Til slutt måtte Pendrel slippe Gunn-Rita, og den norske veteranen sikret seg nok en verdenscup-seier. Hennes 29. totalt. Noe som gjør at hun nå har flere verdenscupseiere enn noen annen kvinne i terrengsykkelhistorien. Legendarisiske Juliana Furtado rakk å vinne 28. verdenscupritt før hun måtte legge opp på grunn av sykdom. 
Kun Julien Absalon har flere seiere enn Gunn-Rita Dahle Flesjå. Absalon tok tidligere i år sin 30. seier, men måtte i dag ta til takke med en 7. plass. 

Gunn-Rita Dahle Flesjå har slitt i et par sesonger med å holde tritt med de aller beste utfor, men nå har hun justert inn teknikken mesterlig. Som en av få i toppen på halvdemper i den krevende løypa i Lenzerheide syklet Gunn-Rita fremragende utfor og viste rå styrke i klatringene. At 42 åringen fra Sandnes takler både varme og høyde har hun bevist et utall ganger før, senes med VM-gullet sist helg i Val Gardena. 

Bak Gunn-Rita og Catherine Pendrel var ingen ting avgjort. Danske Annika Langvad hang lenge med på tredjeplass, men fikk det tøft. Kanskje satt maraton-VM-rittet, der hun tok sølv fortsatt i beina for dansken. Amerikanske Lea Davison bet seg fast i Neff da den sveitsiske jenta kom i stor fart gjennom feltet. På sisterunden avanserte til slutt Davidson fra Neff og forbi Pendrel og syklet inn til en solid andreplass, hennes beste plassering i verdenscupen noensinne. Jolanda Neff gjorde en imponerende jobb med å hente plasseringer, og kom til slutt i mål på fjerdeplass, snaut to minutter bak legendariske Gunn-Rita.

Terrengsykkel gratulerer Gunn-Rita med nok en seier! Hennes første verdenscupseier siden 2012. 

Resultater:

Skjermbilde 2015-07-05 kl. 13.25.58 copy
Skjermbilde 2015-07-05 kl. 13.25.58 copy
Publisert 5. juli 2015 kl 13.27
Sist oppdatert 5. juli 2015 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen