Danny MacAskill ute med ny sykkelfilm

Danny MacAskill er syklingas svar på Justin Bieber når det kommer til Youtube-treff. Men syklinga til skotten er 100 prosent kvalitet. Se hans siste utrolige film her

Sist oppdatert 17. november 2010 kl 12.19
Danny MacAskill
FRA EDINGBURGH TIL SKYE: Danny McAskill gir en innføring i moderne trialsykling og blidgjør det skotske turistkontoret. Foto: Fra filmen

For mer om sykkeltrial les Ole Halls trial-blogg i forumet.

Danny MacAskills historie er som tatt ut av Disneyfilm der hunder snakker og hele tribuner applauderer på slutten mens vi som filmseere griner.

Unggutten fra Skye i Skottland opplever for tiden å leve i et eventyr som begynte med et Youtube-klipp som vakte ekstrem oppsikt også utenfor sykkelverdenen.

Nå er MacAskill kjendis med talkshowopptredener i både Europa og USA, reklameoppdrag for VW og den skotske jobbsøkersiden, s1jobs.com, samt lukurativ sponsoravtale med alle ekstremsportutøveres favorittsponsor, Redbull.

Til lyden av Band of horses

Det som begynte med en 360 ned i en T-banetunnel til musikk fra Band of Horses fortsetter nå med en episk reise gjennom Skottland med en flyt og smidighet vi tidligere ikke har sett i trialsyklingen. Danny inspirerer alle syklister til å gi det lille ekstra og til å utforske nærmiljøet på søken etter glede og morsomme utfordringer.

Over 20 milloner har til nå sett Dannys gjennombruddsfilm på Youtube.

Sykkeltrial har en historie som er spekket med interessante personligheter. Sveits-tysk-amerikanske Hans Rey satt standarden på nittitallet med sine videoer fra eksotiske strøk, oppvisninger og stunts i tv-serier og filmer. Så tok kanadiske Ryan Leech over hegemoniet og innførte et nytt ideal i trialsporten.

Nå skulle det flyte. Støttehopp og nølehinking skulle elimineres. Sykkelen skulle rulle og flyte over hindringene.

De siste årene er det britene som har tatt over trialledelsen. Martyn Ashton og Chris Akrigg har ledet an en gjeng unge briter med balanse og spenst bedre enn de fleste. Men så.

Univerell apell

Fra ingen steder dukker Danny MacAskill opp. Fra en tilværelse som mekaniker i en liten sykkelbutikk tar han verden med storm med sin youtube-video. Hele verden ser på og en ny generasjon idrettsutøver er født. En idrettsutøver som ikke bygger karrieren gjennom konkurranseresultater, men som rett og slett filmer seg selv og blir kjent fordi ingen klarer å la vær og trykke på "share"knappen på Youtube og Facebook.

Danny MacAskill har klart å gi sykkeltrial, som av mange oppfattes som sykkelsportens særeste avart, universell apell.

Hvorfor og hvordan spør du kanskje?

I så fall har du ikke sett filmene:

Dannys siste

Dannys første

Ryan Leechs Manifesto

ezembed

Chris Akrigg på stisykkel

Chris Akrigg TEOCALI.0 from chris akrigg on Vimeo.

Martyn Ashton på racersykkel

Hans Rey i NORBA trailkonkkuranse i 1988

Norba Trials 1988 from makrela on Vimeo.

Hans Rey og Danny McAskill sammen med Steve Peat

HandI Adventures - Hans Rey, Steve Peat, Danny MacAskill from ResetFilms.co.uk on Vimeo.

Publisert 17. november 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 17. november 2010 kl 12.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen