HVOR?
  • Kommune: Stavanger - Sørmarka
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Du kommer deg til Sørmarka mange steder. Man kan sykle fra kunstisbanen, da kommer man rett inn i Sørmarkskrysset. Det går også an å parkere ved Oljedirektoratet og så gå rett inn i Sørmarka. Eller man kan komme via Ullandhaug, Mariero og Hinna. Sørmarka ligger ganske sentralt i Stavanger, og det er nok få som ikke kjenner til den. Skulle du allikavel ikke finne frem, kan man alltids spørre noen.

Endepunkt

Hvor du ender, kommer an på hvilken sti du har valgt.

Terreng

Terrenget i Sørmarka er veldig variert. Mye oppoverbakker, og samtidig en del nedoverbakker. Sykler du stier, vil stien som oftest være ganske smal. Mange er ganske vriene, for det er mye røtter og gjørme. Du trenger ikke å regne med så veldig mye gåing, men noen steder er det sånn at man ikke sykler så lett.

Rutebeskrivelse

Jeg vil ikke anbefale en spesiell rute i Sørmarka, for det finnes så mange stier og veier på kryss og tvers i denne skogen. Skogen er akkurat passe stor, så det er derfor ganske vanskelig å gå seg vill. Det dukker opp stier mange steder, så bare ta sjansen på den du syntes ser spennende ut. Skogen er et eneste stort nettverk av stier og turveier.

Du vil som oftest finne hjem igjen dersom du begir deg ut på en av disse stiene. Det verste som kan skje, er dersom stien plutselig forsvinner/løser seg opp. Du følger da bare retningssansen, så finner du nok veien raskt ut igjen. Dersom det er mørkt ute, kan du følge lyset fra lyktestolpene som går langs turveien.

De som kjenner Sørmarka, vet at det finnes mange stier innimellom turveiene, og det er alltid morsomt å se hvor de fører deg hen. Mitt råd til deg som sykler i Sørmarka, er å ta en sjanse på den første og beste stien du ser. Det er både morsomt og spennende å se hvor man havner til slutt.

Tips

Det finnes eget kart for Sørmarka som man kan kjøpe i bokhandelen i Stavanger. Ellers så er det en oppslagstavle i Sørmarkskrysset hvor det kanskje kan være noe.