/ Om

Bikeparksjefen: – Det betyr veldig mye!

Harstad Bike Park ble nylig kåret til årets idrettsanlegg. – Veldig gøy, sier prosjektleder for sykkelparken Stian Evensen.

Sist oppdatert: 5. juli 2023 kl 12.31
Harstad bikepark årets idrettsanlegg
ÅRETS ANLEGG: Harstad Bikepark vant årets idrettsanlegg, prosjektleder for anlegget er svært fornøyd med kåringen. Foto: Tomas Rolland
Lesetid: 3 minutter

– Det betyr veldig mye å vinne kåringen! Jeg må innrømme at vi har siklet litt på denne prisen lenge, med håp om å bli nominert. Men å stikke av med seieren er jo veldig gøy, sier prosjektleder for Harstad Bike Park Stian Evensen.

Årets idrettsanlegg er en priskåring i samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Kultur- og likestillingsdepartementet og Bad, park og idrett. Prisen ble i år delt ut for åttende gang og det er den første gangen et idrettsanlegg fra Nord-Norge vinner.

I finalen konkurrerte Harstad Bike Park med flere store idrettsanlegg: Tromsøbadet, Flekkefjord Sparebank Arena og Vår Energi Arena i Sola.

– Vi følte oss litt som en underdog på denne lista, men kanskje vi hadde noe annet som de la vekt på som gjorde at vi stakk av med seieren, forteller Evensen.

Sammen med Harstad Kommune sin kommunikasjonsavdeling har de brukt mye tid på å lage en god søknad til kåringen.

Harstad Bike Park
Fra høyre: Stian Kristoffer Evensen, prosjektleder Harstad Bike Park, Bjørn Tore Woll, Styreleder Harstad Cykleklubb (HCK), Arve Jørgensen, styremedlem HCK, Knut Børge Berg, styremedlem HCK og driftsleder Harstad Bike Park. Til venstre, Øivind Arvola, Kommunikasjonssjef, Harstad Kommune. Foto: Øyvind Kaarbø, Harstad Tidende

Store investeringer

Sykkelparken i Harstad har over flere år vært i betydelig vekst. I 2019 startet de byggingen med et pumptrack prosjekt til 6,5 millioner kroner før de videreutviklet parken med 23 millioner til i 2021. I følge Evensen har parken nå hatt en totalkostnad på 62 millioner kroner.

I dag består anlegget av to grønne, tre blå, to røde og fem svarte løyper. Tilbudet er gratis og åpent for alle som ønsker å sykle, i tillegg låner de ut gratis utstyr.

Anlegget er ennå ikke helt ferdig. Den 16. juli åpner de et sykkelhus med en prislapp på 16,5 millioner kroner, noe av dette er spons. Husets totalverdi er på 21 millioner kroner.

Sykkelhus Harstad Bikepark
ÅPNER SNART: Illustrasjonsfoto av det nye sykkelhuset i Harstad bikepark. Skjermdump: Harstadsykkelpark.no

Sykkelhuset er primært klubbhuset til Harstad Cykleklubb, et bygg på 380 kvadratmeter med kafé, forsamlingsrom, kjøkken, garderober, toaletter, møterom, mekkerom, garasje, lager og masse mer.

Sykkelhuset er som resten av anlegget tilgjengelig for alle gjester.

Sykkelhus Harstad Bikepark
Sykkelhuset under ombygning. Foto: Stian Kristoffer Evensen

Merker renteøkningen

Evensen forteller at sykkelparken har fått kjenne på renteøkningen i samfunnet, noe som gir de økte kostnader knyttet til investeringer i parken.

– Før vi gjør noen videre investeringer må vi få kontroll på litt lån, renta har steget enormt og vi har mye lån på ulike deler av prosjektet. Det er lån som blir finansiert gjennom spillemidler og momsrefusjon som kommer inn, men i og med at vi betaler renteutgifter så blir det kostbart uansett, forteller Evensen.

– Kanskje vi tar oss et hvileår på investeringer neste år, men vi har lyst til å bygge flere løyper og hopp i fremtiden.

Harstad bikepark årets idrettsanlegg
STORT ANLEGG: Harstad Bikepark sånn det ser ut i dag. Foto: Anders Yttervoll, Harstad Cykleklubb

Siden Harstad bike park er eid av Harstad idrettsanlegg, som mottar spillemidler. Så kan ikke anlegget drive kommersiell virksomhet, f.eks. leie ut sykler for penger, drifte kafé eller ta betalt for andre tjenester.

– Vi kan legge til rette for at andre kan drifte tjenester i anlegget ved å leie ut lokaler i forbindelse med arrangement, forteller Evensen.

Publisert 4. juli 2023 kl 15.28
Sist oppdatert 5. juli 2023 kl 12.31
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen