Etter fem års pause er Halden CK er tilbake som vertskap i Norgescup rundbane, denne gang i samarbeid med Idd SK. Karl XIIs ritt er tredje runde i Norgescup rundbane og går 27.-28. mai. Nå er de nybygde løypene ved Idds anlegg på Aspedammen klare, og rittleder Ole Jakob Ottestad håper flest mulig benytter sjansen til å teste dem. Helst mye.

– Dette er helt nybygde løyper, så jo mer de blir brukt, desto bedre blir de, sier han.

Bråkupert jobbeløype
Hovedløypa som skal brukes til Norgescupen er på 4.6km, og arrangøren har brukt mye krefter på å stikke en attraktiv og spennende trasé.

– Vi er belemret med relativt flatt terreng her i Halden, men vi har bygget løypa slik at den skal bli en skikkelig jobbeløype med alle de elementene som skal finnes i en rundbaneløype på internasjonalt nivå, slik som rock garden og diverse tekniske partier, og mye småkupert bratt opp og ned, sier Ottestad.

Les også: Lillehammer ønsker seg verdenscup 

Saken fortsetter under

Løyeplegger Marius Grødahl Andresen i fint driv gjennom løypa under klubbmesterskapet i høst. Foto: Ken Ronny Hauge

Norgescup er bare starten
Halden CK og Idd SK ønsker å bruke Norgescupen i år som et springbrett til å arrangere et internasjonalt ritt på sikt.

– Ambisjonen vår er at vi skal bruke Norgescupen i år til å ta et steg opp neste år. Vi håper å få UCI-status på rittet fra 2018 og videre framover, sier Ottestad.

Les også: Furusjøen Rundt blir UCI World Series 

Rekrutteringsanlegg
Samtidig som eliten skal få nok å bryne seg på, er det også viktig for arrangøren at løypene og arrangementet kan bidra til rekruttering. Derfor er det også bygget flere løyper av litt snillere sort tilknyttet Norgescuptraséen.

– Det er en fin balanse mellom å anlegge en Norgescupløype som er krevende nok for eliten og samtidig kunne by på løyper som gir mestringsfølelse for de ferskere rytterne. Det er viktig at alle deltakerne får et godt tilbud i løypene våre, og det mener vi at vi får til med de grønne og blå løypene våre, sier han.

Det er Halden CK og Idd SK som arrangerer Norgescuprunden. Halden CK hadde Norgescup i rundbane fra 2008 til 2012, da de også arrangerte NM i rundbane. Etter mesterskapet tok klubben en pause.

Slik blir terminlista for Norgescup Rundbane 2017
NC 1+2: 29-30. april – Fiskum IL Sykkel (tempo og UCI rundbane)
NC 3, 4, 5: 5-7. mai – SK Rye Sykkel (UCI etappeløp)
NC 6+7:  27-28. mai – Halden CK (rundbane og sprint)
NC 8+9: 19-20. august – Lillehammer CK (UCI rundbane og UCI XCC )
NC 10: 3. september – Soon CK (rundbane)

Les også: Slik blir Norgescupen 2017 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Sindre Skaug på vei gjennom løypa under klubbmesterskapet i høst. Foto: Ken Ronny Hauge