/ Annonse

Med fulldemper'n på pilgrimsferd

Terrengsyklistenes mekka kaller, med masse nytt på plakaten. Slik er tidenes sykkelfestival!

Sist oppdatert 15. mai 2023 kl 07.58
Samling for girls-only guidet tur i festivalområdet. Foto: Even Baardseth
Samling for girls-only guidet tur i festivalområdet. Foto: Even Baardseth

Snart er det tid for Norges største terrengsykkelfestival, og for mange i miljøet er dette en obligatorisk del av sesongen. Med stadig nye ting å by på er det atter duket for en spennende langhelg i Innlandets skoger. Blir du med oss i Trysil i juni?

Adrian Tell i lufta i pumptracken i Trysil - her kan du også få prøvd deg under Utflukt! Foto: Even Baardseth.
Adrian Tell i lufta i pumptracken i Trysil - her kan du også få prøvd deg under Utflukt! Foto: Even Baardseth.

Lokale guider som er lommekjent tar deg med på uoppdagede stier. Sykler med bling-faktor og likesinnede sykkelentusiaster ruller forbi. Syklister som ikke har stemmerett raser forbi deg med mot og fart du bare kan drømme om. Endeløs heisbasert sykling i nybygde downhillstier i skianlegget. God mat og drikke og førsteklasses underholdning binder det hele sammen, med en god natts søvn til i hytte, telt eller hotellrom så du er uthvilt til neste dag. Det er langhelgen alle terrengsyklister ønsker seg (om det så er alene eller sammen med hele familien), og vi kaller den for Utflukt.

Er du helt på bommer'n, kan du til og med dra hit uten sykkel - bare besøk en av de mange utstillerne i festivalområdet og lån en av årets flunkende nye modeller. Elsykler, coildemping, elektrisk giring? Skal du bli kjent med det beste av ny MTB-tech så er det bare å låne en sykkel hos en av våre besøkende sykkelprodusenter.

Kilometervis med magiske stier i Trysiltraktene. Foto: Martin I. Dalen
Kilometervis med magiske stier i Trysiltraktene. Foto: Martin I. Dalen

21 år med tråkking, tryning og tradisjon

20-årsdagen ble markert i Trysil i fjor, med besøk fra de opprinnelige grunnleggerne av festivalen som fikk mimret tilbake til de aller første turene med (i forhold til i dag) blytunge sykler i ulendt terreng på Skeikampen. Siden den gang har Utflukt vært på besøk i ulike fjell og daler lanet rundt, men nå har Norges største sykkelfestival fått bena solid plantet i Trysil. Som takk for tillitten har Skandinavias største ski-anlegg også utviklet seg til et enormt tilbud for syklister - fra de råeste shralperne til toåringer på løpesykkel.

Prøv ut de nyeste modellene fra de kuleste sykkelmerkene. Foto: Martin I. Dalen
Prøv ut de nyeste modellene fra de kuleste sykkelmerkene. Foto: Martin I. Dalen

Som en nyhet i år har skianlegget fått åpnet to fete nye nedkjøringer. De blir gradert som røde og får utnyttet terrenget over Radisson-hotellet (som er basen for festivalen) og får endelig komplementert den velkjente Magic Moose-linja.

Anlegget i Gullia med tilrettelagte stier har noe for alle, og da mener vi virkelig alle. Enkle stier som Green Fox hvor unga kan trene basisferdigheter står side om side med den vanvittige B-rage. Denne stien som er utformet for og av Brage Vestavik krever forsering av en rekke "er du helt sikker på at du vil gjøre dette?"-skilt før den sender deg av gårde igjennom bermer og hopp i halsbrekkende fart.

Utflukt kommer i år med en helt unik mulighet til å vinne en plass i den årlige konkurransen som arrangeres her. Viser du oss hvor godt du kan sykle i B-rage med en video, kan du bli med og sykle sammen med Brage og andre utvalgte sykkelstjerner på B-rage invitational!

For å se litt mer hvor rått det kan bli, la oss ta deg med på en tur gjennom løypa her:

Kveldsunderholdning fra øverste hylle

Det er ingen som drar på sykkelferie kun for å sykle. Etter en lang dag på stien vet vi at det er tid for skikkelig aprés, og på Utflukt i år blir det både fest, film og flir.

Fredag kveld er det duket for late night standupshow med kanskje Norges skarpeste konferansier som ringmester. Jonna Støme leder an et knippe med drevne komikere og gjør hovedscenen på Utflukt akkurat slik som Latter på Aker Brygge. Det blir en kveld med lattergaranti idet han tar med seg Sandra Spjelkavik, Hallvard Dyrnes og Ahmed Mamow på scenen.

Kortreist drikke, god musikk og stemning på den tradisjonelle afterbike'en lørdag. Foto: Even Baardseth
Kortreist drikke, god musikk og stemning på den tradisjonelle afterbike'en lørdag. Foto: Even Baardseth

På lørdagen er det duket for den klassiske afterbike-festen fra 16 til 19 før du senere på kvelden kan se crowdpleaserne i rockebandet Blomst, som leverer breibeint, sporty og ærlig punk til folket. Etter å ha turnert landet i 13 år og med fersk plate i bagasjen er du garantert en konsert som gir deg lyst til å rocke og svette ut det du har igjen av energi etter flere dager på stien. Sjekk de ut her!

Hev nivået og finn likesinnede

For deg som føler B-rage er litt for mye og som kanskje fremdeles er ute etter å lære, så er det ingenting å frykte - det er nettopp deg Utflukt er til for. Vi har lagt opp til en rekke kurs for alle slags nivåer og typer av sykling.

Fjellstien og Magic Moosefår selskap av nye heisbaserte stier i Trysil. Foto: Even Baardseth
Fjellstien og Magic Moosefår selskap av nye heisbaserte stier i Trysil. Foto: Even Baardseth

Trenger du å lære mer om å mekke? Sette opp tubelessdekk, få perfekt giring, eller lære mer om demperoppsettet? Da arrangeres det mekkekurs i lun atmosfære og med topp tips fra drevne eksperter fra Bikefixx. Jentelaget Herja Enduro lager også eget mekkekurs av og for kvinner!

Tenker du mer på å få til den perfekte svingteknikken og takle bøygen fra de bratte og tekniske partiene? Det får vi også kursa på! Særlige kurs for hopp og dropp, raskere kjøring i enduroløyper og mye mer er tilgjengelig for påmelding her.

Garantert lun stemning på guida turer og kurs! Foto: Martin I. Dalen
Garantert lun stemning på guida turer og kurs! Foto: Martin I. Dalen

For oss som har vært på Utflukt flere ganger enn vi kan telle, er dette en tradisjon som bare må markeres, litt som jul, påske og søttnemai. For deg som har lyst til å sjekke ut Trysil, bli en bedre syklist, og nyte alt Utflukt har å by på, sier vi bare velkommen - vi tar deg imot med åpne armer og godt smurte sosiale gir og dempere.

Vi sees i Trysil i juni!

Utflukt 2023

Norges største terrengsykkelfestival, arrangeres for 21. gang i Trysil fra 22. til 25. juni.

Her kan du besøke festivalens hjemmeside.

Festivalpass kjøper du her - med rabatt for deg som er Fri Flyt / Terrengsykkelabonnent!

Følg @utfluktmtbfestival på Instagram.

Her finner du Utflukt på Facebook - og her er årets event.

Publisert 15. mai 2023 kl 08.34
Sist oppdatert 15. mai 2023 kl 07.58
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen