Arrangementet kjøres som tidligere år etter bokas enkleste konsept: Raskeste mann og kvinne over målstreken i bånn av bakken vinner. Det settes opp to klasser, menn og kvinner, og det kåres en vinner i hver klasse. Det er gratis å delta på både kampen om Kjerringa og kampen om Gubben, og påmelding gjøres på stedet.

– Konkurransene er en del av vår uformelle avslutningsfest for sesongen, og premie er helt enkelt heder og ære, sier Petter Wilhelmsen, som er en av ildsjelene bak utfor- og stisykkelanlegget i Kjerringåsen.

Annonse

Les også: Ny giv i Kjerringåsen 

Løypene som brukes til rittene blir også de samme som i fjor, men etter årets dugnadsinnsats, vil de virke smudere enn tidligere utgaver.

– Løypesjef Robert Goodwin har som vanlig jobbet hardt siden sist, så det er flere partier som har bedre flyt når. Men løypa er den samme, den bare framstår som bedre. Møt opp og delta, eller bare sykle og ha det gøy, heie på andre og svi av et par pølser på grillen, sier Wilhelmsen. 

Vestavik går for fire strake
Mysens lokale utforproff Brage Vestavik har vunnet Kampen om Kjerringa de tre siste åra.

I fjor lanserte Kjerringåsen også en egen jentekonkurranse: Kampen om Gubben. Den var det Marte Lund som vant, i tillegg til at hun tok seieren i dameklassen på Kampen om Kjerringa.

Slik gikk det i fjor: Hattrick for Vestavik i Kjerringåsen 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Brage Vestavik - kampen om Kjærringa 2016 - Rasmus Leiro
Brage Vestavik vant fjorårets utgave av Kampen om Kjerringa. Foto: Rasmus Leiro

Brage Vestavik vant fjorårets utgave av Kampen om Kjerringa. Foto: Rasmus Leiro