Les også: Test av kompressorpumper

Det har ikke gått lang tid siden vi sist skrev om noe nytt fra GT. Da var det stisyklene Sensor og Force  som fikk hadde fått en real overhaling, og ble presentert i Trysil, Norge. Denne gangen er det utforsykkelen Fury sin tur. 

Annonse

GT har en sterk racing-arv, og betydelige deler av denne arven har oppstått gjennom utfor-delen av terrengsykling. Fra sportens spede begynnelse har de sponset profilerte ryttere og lag som The Athertons, 

Valgmuligheter og driftsikkerhet

I hjertet av den nye sykkelen ligger en fullstendig redesignet ramme - denne gangen i karbon, med bakramme i aluminium og 200 mm vandring. Ved lanseringen av nye Force og Sensor så vi returen til demperopphenget LTS, dog i en helt ny innpakning, og den nyte utforsykkelen fra GT er også laget med dette til grunn. Utforsporten har gradvis adoptert 29-tommer hjul til tross for mistankene de store hjulene har hatt mot seg i flere år. GT-rammen gir deg valgfrihet, da du selv kan bestemme om du vil kjøre den med 29-tommer eller 27,5-tommer hjul ved hjelp av et såkalt Switch-Kit. Toppmodellen Fury Team leveres med 29-tommer hjul, mens på de rimeligere modellene som Pro kommer størrelse Small og Medium med 27,5-tommer hjul, mens Medium og Large leveres med 29-tommer hjul, noe som er et relativt vanlig konsept man ser på stisykler fra flere produsenter. Her i Norge er det kun 29-tommerne som vil være tilgjengelige. 

Vi finner også flere detaljer som ble lansert på stisyklene nettopp. 

+ Plass til flaskeholder (!)

+ Boost 148 bakramme

+ LockR svingpunkter

+ Gjenget krankhus

+ ISCG05 fester for kjedefører 

+ Trunnion-feste til bakdemper

+ Designet for bakdemper både med luft- og stålfjær

+ Stor dekklaring

Fury kommer også med Groove Tube, som vil si at vaierføringen er utvendig, men nedsenket i underrøret slik at det ryddig men gir enkel tilgang når det er behov for service. 

GT har også lagt inn flere justeringsmuligheter i sykkelen. Som nevnt kan den også kjøres med 27,5-tommer hjul, og det er en FlipChip i demperopphenget som lar deg justere krankhøyden +/- 6mm og styrvinkelen med +/- 0,75 grader. Bakrammen har også en FlipChip som justerer kjedestagslengden med +/- 10mm. Styrerøret kan også utstyres med +/-3,5mm offset styrelager 

Geometri

fury29
GEOMETRI FURY 29

GEOMETRI FURY 29

fury275
GEOMETRI FURY 27,5

GEOMETRI FURY 27,5

Modeller

Den nye Fury vil komme i flere modeller, i Norge er det Fury Team og Fury Pro som blir tatt inn:

Fury Team - 49 999 kroner

team

Fury Pro - 39 999 kroner

pro

GT Fury er estimert leveringsklar i Norge på nyåret.

Les også: Stor test av minipumper

Les også: Slik kler du deg for vintersykling

Les også: ABC i vintersykling

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.