Rakel Birkeli kom på fjerdeplass i Å i Heiane på lørdag, og var under to minutter fra pallen på sesongdebuten i Norgescupsammenheng. Hun ser at hun har hevet seg betraktelig sammenliknet med Montebellorittet i fjor, det eneste andre Norgescuprittet hun har syklet. Og der ble hun listefyll.

– Hvordan gikk Norgescupdebuten?
– Det var veldig spennende og artig å delta, og gøy å konkurrere mot de jentene som stilte der. Jeg syns ofte jeg sykler bedre når jeg sykler ritt enn når jeg trener.

Les også: Storeslem til Swix Hard Rocx på Å i Heiane 

– Hvordan var nivået sammenliknet med Helgøyatråkket forrige helg?
– Det var bra nivå og en fin gjeng, så jeg er fornøyd med fjerdeplassen. Når du sammenlikner med Montebellorittet i fjor, som er den eneste andre Norgescupen jeg har syklet, så var jeg milevis bak i fjor, og i år var det bare noen minutter. Og hun som ble nummer tre på Å i Heiane nå, slo jeg på Helgøyatråkket forrige helg. Så det er gøy å se at trening virker, og jeg har forbedret meg veldig siden i fjor. 

Les også: Birkeli og Engelsgjerd vant Helgøyatråkket 

– Hva var den største utfordring?
– Jeg føler at jeg lærer veldig mye for hvert ritt jeg sykler. På Å i Heiane var det i mine øyne veldig knotete terreng i mange områder. Det var gjørmete, det var vått, det var mye røtter og det var en god del stein, og treverk som er vått er såpeglatt. Men mange ganger syns jeg at jeg sykler bedre når jeg sykler ritt, for da er det liksom noen vesentlige alarmer som er skrudd av, og jeg tør litt mer. Og så må jeg bli bedre på starten. Der har jeg litt problemer. Jeg mistet alle de andre jentene allerede i starten og så dem ikke noe mer. For meg hjelper det veldig å se konkurrentene, men etter hvert fikk jeg i hvert fall litt sekunderinger, og fikk høre at jeg var ett minutt bak tredjeplassen. Det var veldig godt å vite at jeg ikke var et kvarter bak når jeg ikke kunne se dem.

– Hva var dagens høydepunkt?
– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å holde motet oppe og fortsatte å jobbe mot dem selv om jeg ikke visste helt hvordan jeg lå an.

– Hva gjør du inn mot Montebellorittet til helga, som er neste Norgescup maraton?
 – Treningsmessig blir det nok mest rolig trening for å samle overskudd, for det blir hardt med 71km. Men jeg kommer nok til å trene litt på teknikk, og forberede meg på løypeendringene. Rittet har fått noen flere kilometer og mye mer sti.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.