Audun Lutnæs i det nyetablerte selskapet Urørt ski- og sykkeleventyr byr på guidede stisykkelturer i Nord-Østerdalen. Konseptet til gründeren med base i Alvdal er å bygge lokalt forankrede natur-, mat- og kulturopplevelser i området fra Alvdal til Røros.Les også: Femdagers drømmetur i Hallingdal   Kortreist mat og egen kokkNå er Lutnæs i markedsavklaringsfasen, og her starter den morsomste delen av etableringen. I den sammenheng arrangerer Lutnæs to pilotturer på stisykkel på sensommeren med støtte fra Innovasjon Norge. Den ene er en matorientert tur med egen kokk, som har komponert unike mat- og ølmenyer for turen. Den andre blir en tur over fire dager som går gjennom de mange setergrendene i området fra Alvdal til Savalen. – Pilotturene er hele pakker over flere dager. Felles for alt vi arrangerer, er at vi skal være kortreiste og bærekraftige, fra mat og drikke til lokale leverandører i alle ledd så langt det lar seg gjøre, sier Lutnæs. I tillegg er det satt opp en kurshelg med Emil Carlson, som er to ganger norgesmester i utforsykling, og en helg med guidede turer og mekkekurs i samarbeid med Anders Urseth i Tolga Sykkelmekka.Les også: Enda mer sti, fortsatt mye musikk Saken fortsetter under Den ene av turene som arrangeres i sommer, vil ha med egen kokk som byr på unike menyer basert på lokale tradisjoner og råvarer. Foto: Øystein Jensen/LivestockStarter med stisykling– Nå i sommer har vi fullt fokus på å få kartlagt og planlagt fremtidas turer, samtidig som vi gjennomfører noen planlagte turer, samt turer på bestilling, sier Lutnæs, som også er en av ildsjelene bak stisykkelfestivalen Livestock i Alvdal.  I første omgang satser Lutnæs på sykkelturer og det nasjonale markedet, men i løpet av det kommende året vil han også utarbeide turkonsept for vinterturer. Han har også flere andre tematurer på sykkel på blokka, inkludert konsepter han tror også vil egne seg for det internasjonale markedet.